2017-07-30 249 瀏覽
之前已經試過一次,但因為成日都太多人等位,所以好少來食。今次與男友游完水之後,見時間算早,所以來睇下會唔會少啲人。雖然有人等位,但都好彩無等好耐。尼間出名有好多口味嘅餃子,鐘意食餃子嘅朋友真係要來食下。除咗傳統嘅韭菜、白菜等,仲有好多創新口味。上次來嘅時候食過咖哩薯仔豬肉餃,我就覺得內餡味道唔錯,不過唔太適合做餃子。🤔今次我哋就點咗傳統嘅韭菜水餃加上海麵,另外再叫咗煎餃加麵。加麵都係加七蚊,有豬骨湯同重慶湯。我哋兩款都有叫,可以試曬兩隻味。尼度嘅餃子都大大隻,勁足料。豬骨湯好清甜,好味!個人都好鐘意尼個重慶湯底,唔太辣,亦都唔會好濃味,反而有啲香菜嘅香味。👍三式煎餃有芝士,紫菜同埋香辣。雖然都係大大隻,但我覺得新式口味嘅味道反而一般,或者如果係湯餃可能會比較好味啲。香辣豬耳味道都數錯,唔會太辣,唔食得辣嘅人都可以試下。😉不過想來食都要俾啲耐性排下隊,或者可以避開繁忙時間來碰碰運氣。
之前已經試過一次,但因為成日都太多人等位,所以好少來食。

韭菜湯餃

尼度嘅餃子都大大隻,勁足料
。豬骨湯好清甜,好味!
重慶湯上海麵

三式煎餃

香辣豬耳

香辣豬耳味道都數錯,唔會太辣,唔食得辣嘅人都可以試下。😉
2017-07-27
5 分鐘 (堂食)
重慶湯上海麵
三式煎餃