2018-01-25
今日約左個朋友係佐敦攞野,隨意搵左呢間食店坐低食d野。佢係係正澳牛隔離,地點易搵。呢度鋪頭細細,裝修企理。店員話中午時間都爆場,係下午茶時間先唔駛等位喎。Menu呢度係一間餃子專賣店主打就梗係餃子啦,有一般既白菜豬肉餃、韭菜豬肉餃、芹菜豬肉餃之外,仲有肉三鮮、番茄雞蛋等等呢d特式餃子,加$5仲可以配埋佢d特色湯底tim。除左餃子,呢度仲有冷麵、湯麵、拌麵同小食...千層醬豬耳(細)$25呢個豬耳食落脆嫩爽口,少少麻辣,再多一份芝麻香,除左好食,仲好有營養價值tim雞絲拌粉皮(細)$20呢個雞絲粉皮細碟黎講份量都多,除左雞肉嫩滑之外,青瓜絲清新又爽口,粉皮又有咬口,再加埋適量又香滑嘅芝麻醬,味道剛剛好牛展麻辣冷麵$48呢個麻辣冷麵可以配牛展或者雞絲,賣相好色彩繽紛,佢既麻辣醬係分開上既,好處係可以自行去調教個辣度,唔好處就係自己撈會撈到周圍係。味道方面就一般啦,可能我鍾意食麻醬多d,至於配料全部都爽口既,麵條都嫩滑彈牙既肉三鮮$45呢個肉三鮮餃係有三種餡料包埋一齊既,分別係豬肉、韭菜同蝦仁,餃子皮薄,而餡料就菜多過肉,蝦仁大大粒仲好爽口tim。一碗有十隻餃,如果要跟麵底就得5隻餃。至於個
Menu
呢個肉三鮮餃係有三種餡料包埋一齊既,分別係豬肉、韭菜同蝦仁,餃子皮薄,而餡料就菜多過肉,蝦仁大大粒仲好爽口tim。一碗有十隻餃,如果要跟麵底就得5隻餃。至於個湯底,可以加$5轉佢d特式湯底好似係秘制牛犇湯、惹味酸辣湯,又或者係開胃蕃茄湯。而我今次就揀左秘製牛犇湯底,牛犇比平時食既牛腩更加軟淋,湯底超濃郁,超有牛味
抵飲又健康,飲落仲有豆味tim