2017-09-19 472 瀏覽
平時邊爐就打得多,嚟呢間試吓點養心,就咁睇佢地d火煱湯料都唔係普通出面食到嘅,全部都有藥材成分,感覺都好似健康d湯底我就揀咗鴛鴦鍋,養生鍋拼麻辣鍋,因為都係計高價錢嗰個,緊係試兩款啦~個湯嚟到都好香藥材味,但個麻辣鍋就越食越咸,無麻味,但侍應講話因為唔係四川嗰款做法所以有分別喎。而養生鍋就味道清淡,都帶出藥材味,ok嘅。手切肥牛 有牛味唔靱,好少食店有咁嘅質數。雪花牛 都諗帶爽 两款牛都好正連我平時少食貢丸都覺得彈牙要食多粒。云吞就普通啦~麻辣牛肉餃 不太麻辣 普通人都食得上湯牛腩腍 好味 因為可以就咁食,未等湯底嚟我地已經食晒。蝦 仲郁緊 大隻又新鮮 勁彈,激讚聖子新鮮但未到鮮甜,洗唔淨仲有腸有沙有黑邊,扣分。黑松露蝦丸,蝦味唔重但有黑松露味。鵝肝墨魚丸唔錯,可能我太愛鵝肝啦~大部份食物我都好滿意,質數明顯高過出面,9點半後嚟有7折都係等於出面火煱嘅價錢其實都有少少貴,但我會再嚟

手切肥牛 有牛味唔靱,好少食店有咁嘅質數。
雪花牛 都諗帶爽 两款牛都好正

連我平時少食貢丸都覺得彈牙要食多粒。
云吞就普通啦~
麻辣牛肉餃 不太麻辣 普通人都食得
上湯牛腩腍 好味 因為可以就咁食,未等湯底嚟我地已經食晒。
蝦 仲郁緊 大隻又新鮮 勁彈,激讚

聖子新鮮但未到鮮甜,洗唔淨仲有腸有沙有黑邊,扣分。
黑松露蝦丸,蝦味唔重但有黑松露味。
鵝肝墨魚丸唔錯,可能我太愛鵝肝啦~

養生鍋拼麻辣鍋

清湯牛腩

蝦,蟶子

鴨血
2017-09-10
$450 (宵夜)
手切牛肉
鵝肝墨魚丸拼黑松露蝦丸