2019-03-09
紅磡嘗鮮今次上完堂就試一試間新開既比較養生既麵店。一入到黎都可以坐得幾舒服😌,連BB chair都有,所以friendly下!一開始店員都好friendly介紹呢度有咩招牌啲既麵同湯。呢度既麵大都有花膠,我都係時候需要補下啦!所以我就揀左個花膠雞肉麵。麵我就揀左粗麵,都幾彈牙好食,而且都好足料!啲花膠都有幾多,但啲雞就略略唔夠嫩。但最推薦既的確係個兩個湯,分別係木瓜燉花膠湯同冬蟲草花響螺燉花膠湯!最好飲嘅就係冬蟲草花響螺燉花膠湯,冬蟲草花燉出嚟嘅湯非常之清甜啊配埋啲花膠呢就對女人就好補!!而且響螺嘅海鮮味呢都可以令到這個人都精神!木瓜無花果燉花膠湯都唔錯,但係呢就冇冬蟲草花燉花膠湯咁出。係啲花膠都好多!非常足料!現嘅一個方面呢我就帶叫咗杯薏米水。我本來以為係一杯杯好細嘅薏米水啦,點知呢原來係一支支裝非常之方便嘅薏米水。最後都飲唔晒但係都可以帶走慢慢飲!總括來講呢如果係要養生清清淡淡呢你呢度食個lunch都唔錯,特別係考試期間補一補~
今次上完堂就試一試間新開既比較養生既麵店。
一開始店員都好friendly介紹呢度有咩招牌啲既麵同湯。
呢度既麵大都有花膠,我都係時候需要補下啦!
所以我就揀左個花膠雞肉麵。
麵我就揀左粗麵,都幾彈牙好食,
而且都好足料!啲花膠都有幾多,但啲雞就略略唔夠嫩。
而且響螺嘅海鮮味呢都可以令到這個人都精神!
木瓜無花果燉花膠湯都唔錯,但係呢就冇冬蟲草花燉花膠湯咁出。
係啲花膠都好多!非常足料!
最後都飲唔晒但係都可以帶走慢慢飲!