2019-03-06 47 瀏覽
今日好友升職加人工請我去食好嘢! 我哋去咗《橫濱街場》食火鍋, 餐廳裝修特別, 用了籃球街場做主題,有鐵絲網、籃球同籃球架等等。 嘩, 來了一個杉木木桶作火鍋, 原來好有功效㗎! 杉木原來好有養生功效, 仲可以消除疲勞,緩解壓力, 係一個不上火火鍋, 仲可以養生添! 原來個木桶係雙層設計,內有多個小孔,湯從底部抽上, 油便隔開,當湯滾時, 清湯就湧出, 用湯匙成起清湯,好正! 今晚揀咗個海鮮火鍋套餐, 湯底係《花膠螺頭雞鍋》, 味道相當鮮甜, 真係好凊, 花膠養顏, 女士恩物,要飲多啖先! 首先來了個《海鮮拼盤》, 材料豐富,有大大隻龍蝦, 每人有半隻,龍蝦十分多膏, 仲有鮮甜象拔蚌、大蝦、蜆同肥美大蠔, 正呀! 再來一碟《手工拼盤》, 大大碟, 有手打丸同即包餃子, 各種食物都好平均, 味道好食呀! 我最愛就係《炸物拼盤》嘅響鈴同魚皮, 上枱時熱辣辣, 炸得香脆可口, 口感鬆脆, 放入湯滾一滾, 吸收哂湯汁嘅精華,就更加好味啦!肉類係三揀一, 我揀咗《手切安格斯Prime Grade牛頸脊肥牛片》, 脂肪分佈均衡,肉質嫩滑, 牛味香濃, 好食! 仲有好多火鍋配料, 用手機下單便可,

今日好友升職加人工請我去食好嘢!

嘩, 來了一個杉木木桶作火鍋, 原來好有功效㗎!

仲有好多火鍋配料, 用手機下單便可, 非常方便, 亦有飯麵粉類、火鍋配菜、 紅白酒、啤酒和飲品等等, 可以無限追加, 我哋食完主菜已經好飽,下次再試吧!