2022-04-01
知道我會經過長發邨,想食糖水嘅我就即刻search吓附近嘅店舖,就搵到呢間甜品店💛 呢間甜品店都好多蛋糕類嘅選擇,但由於我外賣返到屋企都需要一段時間~ 所以就揀咗養顏系列😆 椰皇雪燕桃膠鮮奶我見佢每日都有限定嘅原隻椰皇雪燕桃膠鮮奶~ 但可能因為我訂嘅時候已經下午所以就變咗係普通版🤣 佢嘅足料程度真係令我好驚喜🤣 成碗都係滿滿嘅雪燕及桃膠😍 佢嘅椰皇味道較少,相比鮮奶,呢款比較清淡🤔 由於真係好足料,所以食落去嘅質感比較濃稠,所以有一定嘅飽足感🤣雪燕桃膠鮮奶如果下次再食,我一定會回購呢款😆 佢一樣好足料!相對來講冇咁濃稠就會容易啲入口,而且好鮮甜😆食落真係幾爽😆😆😆 連平時唔鍾意食呢類糖水嘅朋友,都話好正👍😆推介👍薑汁湯丸呢款薑汁味幾濃~飲落去真係幾舒服~湯圓有芝麻及花生~ 買嘅時候有得揀兩款或者只係要一款湯圓~
椰皇雪燕桃膠鮮奶
雪燕桃膠鮮奶