2021-03-17 11 瀏覽
火鍋我又黎啦😂,今次小編黎到旺角食台式火鍋。食得火鍋,必不可少既當然就係湯底,今次小編點左個鴛鴦鍋,分別係美人鍋同麻辣鍋😎。。美人鍋真係鍋如其名,入面有好多桃膠😍,另外仲有大大隻竹絲雞同其他藥材等,飲落好甜,吾會話飲到藥材。勁好飲,忍吾住飲左3大碗😂。。而麻辣鍋係點左中辣,台灣菜式火鍋中辣吾好話好辣,岩岩好,食得好舒服👍🏻。既然係台灣麻辣鍋,當然會有鴨血同豆腐啦,鴨血好滑,不錯。而豆腐完全索晒麻辣鍋既味,勁好食🤩。。手切牛肉牛肉色澤同脂肪分布均勻,切嘅厚薄啱啱好,食落好有口感,而且牛肉吾單止肉質嫩滑,而且牛味濃郁😚。放入麻辣鍋入面淥,已經好好食,完全吾需要再點醬油😜。。四色手工丸平時食火鍋食咩遠都諗得幾頭痛,一於叫個四色手工丸,一次過滿足四個願望😂。總共有四款各兩粒,分別係黑松露蝦丸、黃金墨魚丸、芝心牛肉丸、梅菜豬肉丸。各款手工丸都好有特色,當中小編特別鍾意黑松露蝦丸同芝心牛肉丸,勁推薦。👍🏻

手切牛肉

四色手工丸