2022-05-23
前排突然想食台式邊爐,朋友就推介去呢間地點方便又有空間感嘅餐廳。餐廳位置幾大,而且充滿台灣風格佈置仲有新鮮養住的海鮮~因為想滋寶一點,就和朋友點了原隻烏雞美人鍋,真係超足料!湯入面原隻烏雞上 ,配上桃膠、紅棗、超多菇,味道甜甜的幾特別。仲可以煲一陣後即撈起雞來食,肉質好彈口+甜~果然質素不錯點了幾款打邊爐必選食物,特別喜歡黃金咸蛋黃豬肉丸,外層豬肉彈口,入面是好香濃嘅蛋黃😋味道+口感都好好。另外見佢有海鮮食,都點了🦐,新鮮彈口得來都唔細隻~另外他們的美國梅花豬梅肉水準都幾好,是有點厚度得來食落去淋香。蔬菜雜菌拼盤都好多款菜,而且份量都多,吸曬美人鍋湯底精華,好想繼續食多d吃著吃著,不經不覺間原來去了1/3 湯,店員見到後會主動幫我們加湯~店內還播著台灣歌,好有feel。他們的自家製飲品夠曬大杯,特別喜歡冷泡白桃烏龍茶,味道清香😋下次再來打特色邊爐!
仲有新鮮養住的海鮮~
另外見佢有海鮮食,都點了🦐,新鮮彈口得來都唔細隻~
店內還播著台灣歌,好有feel。
下次再來打特色邊爐!