2023-05-26
-//位於觀塘·開業己有5年多,佔地面積勁大有成1萬呎嘅工業西餐廳😳仲有5間Vip房間配上豪華裝修🤩 超適合朋友聚餐、搞Party餐廳主打牛扒🥩澳洲M5和牛斧頭扒 1.2公斤HAND MADE PIZZA🍕意粉🍝 多款酒類🍷*今次叫左2人餐 $448蚊,頭盤可自選2項選1款意粉+1款Pizza+指定2份是日甜品🍰可以加錢升級特飲,或者到酒窖選購紅酒🍷📍法式焗蟹肉,乾瑤柱+ 拖羅牛油梨薯筒卷頭盤有4款選擇🦀個人覺得個焗蟹肉幾出色蟹肉濃郁,乾瑤柱炸過放係上面特別高貴🥳另一款頭盤 拖羅好鮮味,仲要好細粒 好的骰📍餐湯南瓜湯 配牛油合桃麥包是日餐湯有時粟米湯🌽有時就係南瓜湯🎃所以都係要睇返師傅當日心情煮咩湯啦🤣而南瓜湯夠濃郁,可以浸埋個合桃麵包食🥯📍澳洲和牛面頰肉醬手造闊帶麵呢碟和牛面頰肉好入味🐮牛肉食落唔會好嚡闊帶麵煮到啱啱好,配埋蕃茄肉醬,酸酸哋最後仲有隻半熟溫泉蛋🥚撈埋一齊食更滋味📍黑毛豬火腿薄餅Pizza總共有4款選擇👍🏻仲要係人手製作架餅身口感有啲煙韌,而個餅皮就係脆口感而呢款係廚師推介的👨🍳餡料唔單止有菠蘿上面仲覆蓋著大量黑毛豬火腿,加半熔芝士食落有芝士鹹味同香味😎但再焗燶啲會
//位於觀塘·開業己有5年多,佔地面積勁大
有成1萬呎嘅工業西餐廳😳仲有5間Vip房間
配上豪華裝修🤩 超適合朋友聚餐、搞Party
餐廳主打牛扒🥩澳洲M5和牛斧頭扒 1.2公斤
HAND MADE PIZZA🍕意粉🍝 多款酒類🍷
*今次叫左2人餐 $448蚊,頭盤可自選2項
選1款意粉+1款Pizza+指定2份是日甜品🍰
可以加錢升級特飲,或者到酒窖選購紅酒🍷 📍法式焗蟹肉,乾瑤柱+ 拖羅牛油梨薯筒卷
頭盤有4款選擇🦀個人覺得個焗蟹肉幾出色
蟹肉濃郁,乾瑤柱炸過放係上面特別高貴🥳
另一款頭盤 拖羅好鮮味,仲要好細粒 好的骰 📍餐湯南瓜湯 配牛油合桃麥包
是日餐湯有時粟米湯🌽有時就係南瓜湯🎃
所以都係要睇返師傅當日心情煮咩湯啦🤣
而南瓜湯夠濃郁,可以浸埋個合桃麵包食🥯 📍澳洲和牛面頰肉醬手造闊帶麵
呢碟和牛面頰肉好入味🐮牛肉食落唔會好嚡
闊帶麵煮到啱啱好,配埋蕃茄肉醬,酸酸哋
最後仲有隻半熟溫泉蛋🥚撈埋一齊食更滋味
📍黑毛豬火腿薄餅
Pizza總共有4款選擇👍🏻仲要係人手製作架
餅身口感有啲煙韌,而個餅皮就係脆口感
而呢款係廚師推介的👨🍳餡料唔單止有菠蘿
上面仲覆蓋著大量黑毛豬火腿,加半熔芝士
食落有芝士鹹味同香味😎但再焗燶啲會好啲
📍是日 甜品tiramisu x2
是日甜品都係每日唔同😵💫所以都係睇運氣喇
當日就係應該大家都鍾意食嘅tiramisu喇🤤
個人覺得個酒味可以再重啲,應該會更好食
📍菠蘿西柚爆珠梳打 +$32
飲品都幾多選擇😏如果鍾意飲紅酒就更發達
因為餐廳有個酒窖俾你揀下靚紅酒🍷好專業
講返我杯飲品先😂主要叫呢個係因為個爆珠
不過菠蘿西柚都唔錯,酸甜口感飲落都開胃
📍荔枝烏龍寒天 +$32
而呢一杯係淡淡荔枝味,配埋有咬口嘅寒天
飲落清清哋,食完重口味嘅野 解膩就一流喇
餐廳環境