Plato Cafe & Bistro (吳松街)

📌 Plato Cafe & Bistro (吳松街) - 佐敦吳松街186-188號地舖🗓(26/9) 星期一 ⏰ 晚上7點左右 💈特式:係佐敦區想搵間坐得舒舒服服嘅地方,上網見好多人都介紹呢間,話價錢合理,坐得舒適,重要係d食物都有質數,所以就試一試佢。🥩🍔🌭🌮🥗🥯🥘🍲🍝🍣🥟🍤🍱食物:餐廳有set dinner同2人套餐之類選擇,今次就同朋友叫左兩份set dinners,個set包埋餐湯/餐包/餐飲,等我同大家講下味道先......餐湯🍲 - 今日餐湯係椰菜花忌廉湯,個湯上枱夠熱,亦都飲到椰菜花香味,夠滑身,整體唔錯。餐包 - 餐包黑糖包,上枱熱辣辣,黑糖味香,又夠鬆軟,食完一個仲想食多個。北海道帶子黑松露意大利飯 - 呢個意大利飯做得唔錯,乾身唔係濕立立,黑松露味好香好出,帶子雖然唔係好大隻,但重帶子味,都出色。德國脆皮鹹豬手🐷✋🏽 - 呢個鹹豬手係店主介紹,亦都係餐廳推介菜式,個豬手皮做到脆卜卜又煙韌,豬手肉唔會死咸,仲好嫩滑juicy。☕️🍵🥤🧋🍺🍷🥃🍹🧉🍾🍶🥛飲品 - Set包一杯$32餐飲,如果過左銀碼就自行補錢,我地叫左杯熱咖啡同什莓乳酪,咖啡就正常西餐廳質素,
🗓(26/9) 星期一 ⏰ 晚上7點左右

🥩🍔🌭🌮🥗🥯🥘🍲🍝🍣🥟🍤🍱

☕️🍵🥤🧋🍺🍷🥃🍹🧉🍾🍶🥛
飲品 - Set包一杯$32餐飲,如果過左銀碼就自行補錢,我地叫左杯熱咖啡同什莓乳酪,咖啡就正常西餐廳質素,什莓乳酪好香莓味,又唔會好酸。

🍽環境:餐廳係地舖,雖然唔算大,但裝修都唔錯,有d似Outback之類嘅西餐廳感覺,枱與枱之間都有足夠空間,唔會好迫或好嘈。

🤵🏻🤵🏻‍♀️🤵🏻‍♂️服務:職員服務好好,好清楚咁介紹menu,對自己舖頭嘅出品有熟悉,介紹得好詳細。

💰💸價錢:叫左以上兩個sets埋單約$500,呢個價錢唔算太平,但佢食物質素好,環境又舒適,份量又足夠,所以都係合理範圍。

🐲💬總結:佢d食物做得幾出色又精緻,價錢又合理,我覺得三兩知已食下飲下又或者女士同d食物打下卡都係一個唔錯嘅選擇。

推薦指數:❤️❤️❤️❤️🤍
北海道帶子黑松露意大利飯