2024-06-13 155 瀏覽
🍵🍚今次嘅目的地係位於西環嘅「相馬日式火鍋」,推門入去,餐廳情境舒適🍽️嘆下呢間日式火鍋放題啦。❤️‍🔥首先,我哋選擇嘅「芝士龍蝦湯茶碗蒸」,食材新鮮同味道獨特,特別嘅芝士配搭上龍蝦,每一口都值得回味,味道實在過癮。💓然後鍋裡加咗啲「任食惹味龍蝦雞煲」,雞肉湯底嘅滋補再加上特殊的醬汁將龍蝦同雞肉嘅味道帶出嚟,真係別有韻味。💘再有,「滋補花膠雞湯」,住口發出滋潤的花膠味道,既滋味又滋補,飲嗰陣心裡暖笠笠。💝接著係我哋嘅焦點「極尚龍蝦蒸海鮮」,海鮮以龍蝦和鮑魚為主,其他各式海鮮如魚、貴妃蚌、扇貝同蝦都係相當豐富,真係得到我地大讚好食。💛而同我哋一齊煮熟嘅就係呢個「甜豉油湯」,火鍋湯底係平衡口味的重要角色,就佢來點燃住我哋個胃口。💙最後配上我點了的「美國特選牛肩胛」同「優質豚肉」,食物幾精緻,口感都比較接近fine dining,價錢相對於食物質量黎講都算抵。總結黎講,相馬日式火鍋絕對值得一試,佢哋的海鮮新鮮又口味特殊,重點係價格合理,推介大家去試吓!