最近舊地重遊,去番以前中學時期lunch time成日會去食嘅一間泰式餐廳食飯🤓因爲餐廳老闆泰國人,所以食物味道都好正宗🇹🇭今次係去食dinner,覺得水準同以前一樣😋我地總共叫左4樣食2杯酒🍽〰️👉🏻沙嗲(豬、牛、雞) $108/6串🍢小編覺得呢個係最有驚喜最推薦嘅菜式☝🏻串燒火候控制岩岩好,唔會太濃,而且肉質好淋好入味👍🏻佢地嘅秘製沙嗲醬有好多花生碎🥜點串燒食真係好惹味🤤而且6串嘅肉類仲可以自由配搭,小編要左每款各2串,覺得豬肉係最好食😋—👉🏻肉碎生菜包$108🥙呢個肉碎都幾辣,如果唔食得辣就唔太建議叫喇🙈不過中意食辣嘅話會覺得好正🌶因爲佢地好足料,肉仲多過菜,而且生菜都幾新鮮😛—👉🏻馬拉盞炒通菜$108🥬哩樣都算係經典泰菜之一🤘🏻小編覺得哩個菜係幾好食,不過就相對比較普通無咩特別,會建議大家試其他野多啲🤫—👉🏻特色菠蘿炒飯$128🍍小編覺得呢個飯做主食真心唔錯🥰呢個木桶飯入面用左新鮮菠蘿粒,而且仲加入鮮蝦、魷魚、腰果、提子乾等材料,比平時嘅菠蘿炒飯更有特色👍🏻加上佢哋嘅魷魚好淋好新鮮 ,唔會好似橡筋咁咬唔開🤣仲要份量都幾大,四個人share食都得👌🏻—👉🏻Somersby Crus
〰️
👉🏻沙嗲(豬、牛、雞) $108/6串🍢

👉🏻肉碎生菜包$108🥙

👉🏻馬拉盞炒通菜$108🥬

👉🏻特色菠蘿炒飯$128🍍

👉🏻Somersby Crush Apple Cider$48🍏
👉🏻Kirin Ichiban Frozen (原味)$75🍺

小編好欣賞哩到酒嘅種類好多,所以今次無叫椰青揀左飲酒😆而且酒類定價都比出面啲酒吧低少少,所以如果大家來食飲不妨飲番杯🍻
〰️
整體來講食物質素唔錯,星期五晚市都幾full,所以建議大家book定位先~