cafe位置比較隱蔽,未必多人會經過,但cafe設計非常用心,有棵大樹是其標誌!冇諗過一間cafe除咖啡外都有多款食物選擇,共叫左香草烤雞半隻、脆炸魷魚、白酒蜆肉意粉,一杯午夜抹茶、柚子抹茶梳打,仲有3款甜品(仙人掌、Taro cheesecake和樹皮柚子撻。)整體比我想像中好,蜆肉意粉冇咩特別,但被隔離枱叫既虎蝦意粉吸引多d🥰,虎蝦好大隻。脆炸魷魚鬆脆彈口;烤雞肉好滑嫩,呢個必點👍🏻,但皮就咸左少少,香料可以不用落太多😅。最吸引我喺甜品,苔玉應該最受歡迎,所以去到已售罄,但另外叫既仙人掌,我朋友好喜歡佢底部既朱古力脆脆撻,好味😋,我就喜歡Taro cheesecake,很滑很香,如果芋泥厚身多少少味道會更出!兩杯飲品我喜歡午夜抹茶,抹茶味道濃但又有咖啡味,層次分明,外觀都好靚!最緊要價錢算抵食!正式開業後會再來!
2023-02-13
  • 烤雞、各款甜品、午夜抹茶