2023-08-26
平日午市在始創中心和友人冇咩心水見到呢間餐廳有很多種類的菜式 快餐 燒味 西餐 中餐都有就入嚟先揀首先喺旺角價錢偏貴可以理解 位置也明亮舒適 點餐後會有一個數字牌放喺當眼地方俾店員送餐 幾方便首先叫左個瑞士汁無骨雞飯 本身以為咁多款菜式 對於單品燒味質素不抱太大期望 點知反而有啲小驚喜 燒味一般有個問題比較多碎骨 一口下去不能好好爽爽 呢間既師傅好細心 除左雞翅骨之外真係去得乾淨 更顯得雞肉肉質嫩滑 調味適中 仲有啲薑蔥蒜油更多層次 好快就食哂成碗飯第二樣係比較複雜既軟殼蟹咖哩蛋包飯 分開三個部份都有技巧 組合埋一齊更加顯出功力本身諗住挑戰廚師一下 點知成為左佢展示自己實力嘅機會 一上台軟殼蟹非常香脆 即叫即炸感覺炸得剛好又不會太多油 味道正常 本身調味不算很多 配合咖哩濃郁的香氣 加上增加層次的薯仔等配菜 看出做菜的一絲不苟 用來做蛋包飯的蛋漿也有下鹽脫水 令雞蛋包飯更有質感單獨拿出來也有自己的特色 每一個部份加起來也很和諧 呢餐實在出乎意料
呢餐實在出乎意料