2022-09-03
之前睇食評見到這間滿小館不錯,由年頭想試到今年8月終試到當日8月15日星期一經open rice book 左7:30 共8人,有一半中童一半大人Book之前有睇過餐牌係喜慶乳豬(需早兩天前預訂)杏汁燉白肺(需早一日預訂)高湯火瞳翅(需早三天前預訂)☝🏼都無點到到訂,因為一心去食鴨咁睇左其他餐牌諗住正常都有,7:30都大約正常食飯時間點知就出事啦⋯⋯到左舖座在水吧前,看一輪餐牌湯類茶樹菇燉竹絲雞(每位)蟲草花豬展燉雞 (每位)全枱叫左7個前菜鐵板蒜片牛仔柳金沙脆魚皮拍蒜陳醋海蜇頭八味金磚蒜泥白玉(前後叫左兩碟)涼拌萵筍(萵筍本身有雪藏味,只係芝麻沙律醬有味,是但去街市買萵筍應該都好味過佢)燒味小館片皮鴨(餐牌無寫明要提前訂,無諗過黎到會無,訂位又無打黎確定或問下,原來最好先落單訂埋野食,一心去這間試,結果無!如果我walk in 入到話無可能好點)紅燒BB鴿(咁無片皮鴨算啦,叫BB鴿啦⋯⋯出事,又無⋯)☝🏼☝🏼講先睇曬餐牌如果要食雞或鵝我唔洗山長水遠特登去這間,好彩今次同朋友一齊,如同長輩我真係唔鬼該曬啦火焰古法燒腩叉(影相菜)小館冰鎮甜酸豬爽肉(影相菜)肉類黑蒜炒牛仔柳(比鐵板蒜片牛
之前睇食評見到這間滿小館不錯,由年頭想試到今年8月終試到
Book之前有睇過餐牌係
喜慶乳豬(需早兩天前預訂)
杏汁燉白肺(需早一日預訂)
高湯火瞳翅(需早三天前預訂)
☝🏼都無點到到訂,因為一心去食鴨
咁睇左其他餐牌諗住正常都有,
7:30都大約正常食飯時間
點知就出事啦⋯⋯
到左舖座在水吧前,看一輪餐牌
湯類
茶樹菇燉竹絲雞(每位)
蟲草花豬展燉雞 (每位)
全枱叫左7個
前菜
鐵板蒜片牛仔柳
金沙脆魚皮
拍蒜陳醋海蜇頭
八味金磚
蒜泥白玉(前後叫左兩碟)
燒味
紅燒BB鴿(咁無片皮鴨算啦,叫BB鴿啦⋯⋯出事,又無⋯)
火焰古法燒腩叉(影相菜)
小館冰鎮甜酸豬爽肉(影相菜)
肉類
黑蒜炒牛仔柳(比鐵板蒜片牛仔柳)
孜然魔鬼骰仔牛(員工落單提會好辣,但結果完全唔覺辣)
川辣
酸辣土豆絲
仲有碟菜,到埋單都無到,最尾取消了
點了又有餸
點了又無餸
可接受
完全唔得
好味
其他無特別,其他一間小店我諗都好味過這間
唔會再有下次,因為太差了
最重要是,中童都覺得唔掂
我地係即是埋單再轉場去食第2間