餐廳: 大家樂 (華懋大廈)
資訊:

2016-02-15 526 瀏覽
今日返工忙到癲左 完全無時間食飯落完去中環總部攞資料之後頂5順 食完飯 先過海練歌求其見到有間大家樂 便走入去裝潢算5錯 木做格調 餐牌現代化 用了LCD mon,代替了人手換紙牌。一眼望去,打邊爐的確吸引,但以醫肚為大前提,當然要快靚正。一野掃到有行飯類,一向愛台式野嘅我二話不說就揀左個板燒雞扒肉燥飯,5駛5分鐘,擺低張紙,店員砌餐,搵枱,好彩就可以坐低開餐。Um..飯太淋,有少少似粥仔。肉燥係我還接受到嘅合格程度,但說真的,不怎麼美味,肉碎怪怪,肉膏多點,唯一好係佢肯多比幾羹我。雞扒還可以,乾煎香口,淋啲照燒汁會更捧粟米甜甜的,調一調生氣。雞蛋一般般,沒難吃只能說。至於個飲品我轉了保血嘅紅棗桂圓蜜。味道不夠的,看上去豐富,但甜味沉底,差點點。醫肚餐,算係咁。
今日返工忙到癲左 完全無時間食飯
落完去中環總部攞資料之後
頂5順 食完飯 先過海練歌
求其見到有間大家樂 便走入去
一眼望去,打邊爐的確吸引,但以醫肚為大前提,當然要快靚正。
一野掃到有行飯類,一向愛台式野嘅我
二話不說就揀左個板燒雞扒肉燥飯,
5駛5分鐘,擺低張紙,店員砌餐,搵枱,好彩就可以坐低開餐。
Um..飯太淋,有少少似粥仔。
雞扒還可以,乾煎香口,淋啲照燒汁會更捧

粟米甜甜的,調一調生氣。
雞蛋一般般,沒難吃只能說。

至於個飲品我轉了保血嘅紅棗桂圓蜜。
味道不夠的,看上去豐富,但甜味沉底,差點點。

醫肚餐,算係咁。
板燒雞扒粟米肉燥飯
2016-02-15
$45.5 (晚餐)