2021-12-30
🙋🏻♂️餓底探員今日去咗尖沙咀調查呢間以越南菜為主打嘅cafe☕️Morning Viet $48📸表示杯咖啡用煉奶塗滿杯壁,形成一個黑白分明嘅效果,面頭加咗肉桂倏同肉桂粉做裝飾,再用個竹杯墊托底,成杯咖啡個賣樣好吸睛🙋🏻♂️表示原先以為係滴漏咖啡咁嘅味,但飲落同飲普通嘅咖啡差不多,飲到底嘅時候有啲煉奶未溶晒,飲落稍為偏甜,感覺一般🧀🦐🥪流心芝士蝦多士 $128📸表示見到個多士面頭有勁多呈流心狀態嘅芝士,仲配埋蝦片同牛油果醬,放喺個竹籃入面,成件事感覺好越式🙋🏻♂️表示個多士烘到好香脆,食落每啖充滿香濃嘅芝士味,可惜嚟蝦剁成蝦膠搽咗上個包度,如果係一隻隻蝦仁夾喺入面食落口感會更加突出,蝦片好脆口,點埋個清新嘅牛油果醬一齊食味道好特別,整體嚟講唔差🍗🥬🥖香茅燒雞越式法包三文治 $108📸表示個三文治好大嚿,入面夾住大大塊燒雞扒,生菜,醃青瓜同醃蘿蔔等配料,仲配埋炸蕃薯條,同樣用竹籃裝住,同個多士仲有杯咖啡align返🙋🏻♂️表示個法包食落好軟熟,塊雞扒燒到好香口,口感嫩滑,配上香茅醬汁食落好惹味,仲有醃青瓜醃蘿蔔呢啲配菜酸酸地好醒胃,有助減低個包嘅膩度,炸蕃薯條食落甜甜地,仲要係厚切
☕️Morning Viet $48
🧀🦐🥪流心芝士蝦多士 $128
🙋🏻♂️表示個法包食落好軟熟,塊雞扒燒到好香口,口感嫩滑,配上香茅醬汁食落好惹味,仲有醃青瓜醃蘿蔔呢啲配菜酸酸地好醒胃,有助減低個包嘅膩度,炸蕃薯條食落甜甜地,仲要係厚切嘅,食完好滿足
📈吃貨指數
😋好味度 7/10