2022-09-07 129 瀏覽
🙋🏻‍♂️餓底探員今日去咗中環調查呢間泰式cafe,餐廳以森林為主題,喺鬧市嘅叢林用餐感覺好chill好relax🥭🧊芒果乳酪疊疊冰 $118📸表示個疊疊冰外圍由好多粒芒果乳冰砌成,面頭鋪滿椰槳,仲有原個芒果用支雪條棍插住好似條芒果雪條咁放咗喺個疊疊冰頂頭,賣相吸睛到一個點🙋🏻‍♂️表示呢個疊疊冰好大碗,要由個頂條雪條慢慢開始食起,個芒果食落唔酸好juicy,之後食個芒果乳酪冰,食落口感好綿密,好香芒果味,食咗幾嚿冰之後會見到有糯米飯,係驚喜嘅,呢個疊疊冰係upgrade版嘅芒果糯米飯,好味又夠特別🇹🇭🧋泰式奶茶 $42📸表示杯奶茶上面有粒斑蘭冰,另外仲有個玻璃樽裝住啲奶茶可以refill,成個presentation好grand好igable🙋🏻‍♂️表示杯泰式奶茶飲落茶味醇厚香甜,味道好正宗,感覺好似去咗泰國一樣,飲完想即刻去做返個spa,舒緩下思鄉嘅心情😂📈吃貨指數😋好味度 8/10🔙返啅度 8/10
芒果乳酪疊疊冰

🥭🧊芒果乳酪疊疊冰 $118