2007-09-13
今日同我地五個人逛完旺角後, 本來想去泉章居食晚飯. 不過由於實在是很多人, 所以大家最後去了附近的藏戶食日本菜.其實之前自己都已經去過兩次,給我的感覺都ok, 所以就推薦俾我班friend. 我們等了一會就已經可以入去. 由於係平日, 所以有八折, 是晚我地叫了…鰻魚飯–好好吃, 鰻魚冇”些”味, 而且個汁都調教得恰到好處, 不過如果佢有埋湯咁一個定食就會更好, 但最後都係太好味order了多一個.海膽海鮮飯–炒得幾乾爽, 口感不錯. 不過配料唔多, 68元再八折都唔覺得值.滑蛋豬扖飯–普普通通, 飯太濕, 我不大喜歡, 不過我個friend就好like, 仲叫多一個tim. (terrible!!!)凍喬麥麵–心水之選, 麵爽, 冷麵汁剛剛好, 最緊要係夠凍. 我同我個friend爭食, 最後….又係order多一個. (…..都唔知係唔係shoot0左, 咩都order兩個…)壽司精選, 軟殼蟹壽司–普通料, 材料食得出不算係靚料, 不過價錢就偏貴, 半價可能會值0的雜錦串燒–水準之作, 不會燒過火, 而且都保留到鮮味.炸雞軟骨, 炸薯餅–一般, 沒有燒的咁好食. 太油膩

雜錦串燒–水準之作, 不會燒過火, 而且都保留到鮮味.
炸雞軟骨, 炸薯餅–一般, 沒有燒的咁好食. 太油膩.

整體都係ok的, 而且有discount, 價錢可以接受. 不過當然最好都係星期日去, 有半價. 環境我覺得都不錯, 係可以傾到計的地方, 服務都合格, ,不過食物來的速度就真係有待改善. 總括來講, 係旺角想食日本菜而又唔想等位等到發脾氣的, 這裡都係一個好的選擇. (我三次來都不用等)