2009-01-01
我同我老婆不嬲都係謤仔既fans,作為新界既西北人,見到元朗開咗分店緊係要黎捧場啦!我哋點咗酸辣竹苼腩肉米線,我老婆呢就點咗雞肉炸醬麻辣(四少辣)米線同埋土匪雞翼,仲有叫咗杯熱OT!酸辣竹苼腩肉米線同一般既譚仔一差唔多,但係餸就真係少咗一D!湯底就冇平時出面既咁酸,OK啦!而我老婆叫既雞肉炸醬麻辣米線,湯底就濃過太子果間!餸都係少,炸醬實在太少喇,係平時既 一半。而雞翼D肉汁少咗D(可以話干咗D),但我老婆就話鍾意少油D!真係話.......食嘢都有各花入各眼!總括嚟講,譚仔嚟講都算不過不失!我又間唔中會間過元朗,我諗我都會間唔中會幫親下!仲有呀!可能唔係有好多人知道既關係,加上鋪面又大,同埋新開張關係,入面實在唔係好多人,一反譚仔以往慣例!