餐廳: 翡翠拉麵小籠包
資訊:

2022-07-01 442 瀏覽
天文台話19:10打8號波作為無飯家庭,第一時間諗定夜晚食乜好先大有商場入面,我哋俾佢嘅推廣吸引咗$94 一set dinner價錢相當吸引,可惜公眾假期國慶冇呢個優惠可以用到唔緊要啦,實有機會下次可以用嘅入面好大,好多位坐,問咗店員會按正常營業時間,可以慢慢食點菜之後,店員好有禮貌,就切地即刻送上熱茶(仲有紙蓋蓋住水杯面,相當衛生)同埋花生,加分嚟到翡翠拉麵小籠包,食小籠包是常識吧皮薄餡靚,湯汁香濃,有水準再試吓呢個椰菜花代飯嘅「炒飯」,入面有蛋碎、雞肉、菜粒同紅蘿蔔,同炒飯口感係相似,只係飯香俾菜香味取代咗,適合想減少攝取碳水化合物嘅朋友們😂都飽肚,我覺得幾好呢個牛肉炒得都唔錯,咬落剛剛好,不韌不軟成碟餸冇我討厭嘅油淋淋嘅感覺,好少好少嘅辣味吊味入面除咗有青椒紅椒,仲有兩款菇類,係幾好味嘅到甜品,我哋叫咗豆沙鍋餅個皮係燙口嘅,非常爽脆,裡面充滿咗豆沙蓉,好味☺️希望每間分店都會咁有水準,服務食物都好好
天文台話19:10打8號波
作為無飯家庭,第一時間諗定夜晚食乜好先

大有商場入面,我哋俾佢嘅推廣吸引咗

唔緊要啦,實有機會下次可以用嘅
入面好大,好多位坐,問咗店員會按正常營業時間,可以慢慢食

嚟到翡翠拉麵小籠包,食小籠包是常識吧
皮薄餡靚,湯汁香濃,有水準
不是雞火炒飯
老乾媽雜菌炒牛肉
呢個牛肉炒得都唔錯,咬落剛剛好,不韌不軟
成碟餸冇我討厭嘅油淋淋嘅感覺,好少好少嘅辣味吊味
入面除咗有青椒紅椒,仲有兩款菇類,係幾好味嘅

豆沙鍋餅

甜品,我哋叫咗豆沙鍋餅
個皮係燙口嘅,非常爽脆,裡面充滿咗豆沙蓉,好味

☺️希望每間分店都會咁有水準,服務食物都好好
上海小籠包
2022-07-01