2022-06-22 664 瀏覽
又黎幫襯《上海菜》🥢質素參次💬相隔27日再度惠顧同一款餸菜,味道竟然差好遠🫠好彩新嘗試嘅甜品,味道都幾好🥹🥄桂花拉糕(四件)賣相已經滿分 食落口少少甜 好香桂花味 口感好似糯米糍咁 咀嚼嘅感覺就好似食緊香蕉糕咁但係又唔會死甜 個桂花糖漿真係做得好好 令成個糕味覺上更上一層樓🤩🥄豆沙鍋餅見到賣相麻麻地 好似好薄冇乜餡咁 點知一食落口有驚喜 窩餅炸得香脆而不會過火 重大有少少微熱 已豆沙餡都唔會過咸 越食越香口 大愛😍😍😍🥢清滋小排骨碟嘅底係熱嘅,但肉係凍嘅,口感太硬,咬到牙都軟,但個醬汁係OK嘅,濃烈嘅酸甜味。就可惜肉口感太差,希望有待改善。🥢楊州炒飯呢個我最愛嘅炒飯,一個月前食係好乾身、好夠鑊氣!但今日竟然係完全冇香味,剩係得油味,好似冇落鹽、同調味料咁。食晒成大半碟都食唔到咸味🧂!完全係無味!!廚師都唔知係咪唔記得落鹽😒仲要食到成口油☹️啲飯又好濕😞好似加咗啲水落去咁。超失望!🥢紅油抄手呢一味上次我食完大鑊好評嘅紅油抄手,同樣質素差到不得了,上次食落去係味蕾上嘅享受有齊晒香、辣、甜三種口感。今次食落去只食到肉餡有少少鹹味然後乜味都冇。食咗兩粒已經唔想再食!😩**設有+10%服務費***
又黎幫襯《上海菜》🥢

質素參次💬相隔27日再度惠顧同一款餸菜,味道竟然差好遠🫠

好彩新嘗試嘅甜品,味道都幾好🥹

🥄桂花拉糕(四件)

桂花拉糕

🥄豆沙鍋餅