估唔到一餐團年飯食到咁谷氣,事先訂位,問定店員有乜餸要預定,佢話花錦鱔、雙皮奶同燉湯,咁問完家人就打電話去訂燉湯同雙皮奶,店員電話覆枱時都有講呢兩樣食品訂咗,到今日店員打電話比我確認訂枱都有講,去到坐底都有話有呢兩樣食物,咁再叫其他餸,點知要叫幾樣魚腸/炒鮮奶都無,講嘅時候又無講咁多食物要預訂!店員A小姐話呢啲要預訂,事先問又無講呢啲餸要訂,咁叫其他有嘅餸,見餸菜一樣樣到,個湯都未到,問負責我哋枱嗰位A小姐(佢啲店員無名牌架)好似唔知咁(比個天然呆嘅樣我睇),去問其他人先知,先有湯飲,食到尾叫佢上埋雙皮奶,佢又呆咗咁話無,我話訂咗架,佢問完苦瓜臉咁話乜機器壞咗,所以無雙皮奶(但較早前隔離枱叫雙皮奶(無預訂),我哋明明聽到另一店員話賣晒)咁好明顯講大話,我話咁訂來又覆枱都話有,機器都唔係其他人唔知壞架?話送番糖水比我,咁我可以點呢?做足晒要訂嘅嘢無晒,事前到到場都無講,令家人失望!咁預訂餸有乜意思?裝修新,座位好坐,食物好味,但服務混亂,菜單嘅餸想食話要預定,預定咗又無!好嬲!食物:野生天麻蟲草花大魚頭燉湯($340)湯好清,足料,飲完真係暖身,連點湯料嘅豉油都有調較嘅,平時唔食湯料嘅我

食物:
野生天麻蟲草花大魚頭燉湯($340)湯好清,足料,飲完真係暖身,連點湯料嘅豉油都有調較嘅,平時唔食湯料嘅我都食咗啲

順德酥炸蜆介鯪魚球($88/例)外脆米粉脆口,鯪魚肉彈牙好香!蜆介醬好多蜆仔,唔會過鹹好味!醬料贏咗!

籠仔梅菜蒸菜心遠($98)菜心嫩脆,梅菜碎甜甜地,兩樣撞埋好味!

生炒魚餅豬爽肉($118/例)鯪魚餅仔彈牙,爽口爽口,醬汁鹹香!

金牌污糟雞($320/1隻)錫紙包竹桶,雞肉嫩滑!醬汁唔會漿口!鹹香好味

椒鹽鮮魷($128)炸漿唔厚酥脆,不過魷魚太厚!ok

金果腐竹翅湯浸勝瓜($98)翅湯唔味精,絲瓜平時食有怪味,今次食到爽脆瓜肉但無怪味!白果飽滿!好味!

瓦罉蝦醬焗魚卜($148/例)個瓦罉好大,例牌餸好少,不過魚卜好爽好彈牙,香濃醬汁好味!撈埋啲洋蔥配菜都食埋

白飯($15)家人食

因為啲餸細碟,再加:

鄉下仔小炒王($118)西芹爽,蝦乾有咬口又香!腰果脆!好味

手打鯪魚釀尖椒($88/例)連唔食青椒嘅肥髀都話好味,鯪魚肉濃味,尖椒爽脆!

家鄉排骨蒸陳村粉($88/例)呢個最後出場!陳村粉滑,索晒啲排骨湯香濃,真係食唔停口!

茶位$13、酸菜$30

講真食物唔錯,地方靚好坐,但以呢個服務無可救藥,無可能比讚
2017-01-15