2021-06-16 458 瀏覽
//< Coffee Flow >話說小編三月嘅時候食過一次,嗰陣正值唔知咩嘉年華,然後呢一間餐廳就變到得返啲輕食!所以我地3個月後再黎過!🤣————————————- 秘制龍蝦包配沙律 $88 -一講龍蝦包令我諗起大阪果一間🤣當然呢一間同日本嗰間冇得比啦,不過無論賣相同味道都唔錯~ 呢度用嘅係龍蝦仔肉,食落口都有龍蝦味~ 個包都鬆軟,而且醬汁都幾夾幾好味~😇 沙律菜幾新鮮,用咗麻醬嚟調味😆————————————- 招牌龍蝦仔白汁意粉 $98 -一上枱嘅感覺係覺得份量好似好少,但係其實都OK🤣裏面有啲蘆筍、龍蝦仔肉、仲有啲炙燒過嘅芝士粉🔥呢個最特別!不過成個意粉略鹹,而且比較黏埋一舊~————————————- 凍鮮奶咖啡 $45 -奶味香濃,無糖既!咖啡唔酸唔澀整體不錯~———————————- 凍泡沫咖啡 $45 -面頭好多泡沫,飲落好smooth😆 咖啡味亦好香🤩———————————- 無麩質朱古力蛋糕 $55 -好似第一次食呢一啲蛋糕!食落口比較黏身,唔會好甜,配有朱古力忌廉嘅位置會比較好食🤣————————————整體來講,去開饒宗頤文化館想休息一下,飲杯
< Coffee Flow >

- 秘制龍蝦包配沙律 $88 -

- 招牌龍蝦仔白汁意粉 $98 -
招牌龍蝦仔白汁意粉
招牌龍蝦仔白汁意粉

- 凍鮮奶咖啡 $45 -
凍咖啡

奶味香濃,無糖既!咖啡唔酸唔澀整體不錯~
———————————
- 凍泡沫咖啡 $45 -
面頭好多泡沫,飲落好smooth😆 咖啡味亦好香🤩
———————————
- 無麩質朱古力蛋糕 $55 -
無麩質朱古力蛋糕
無麩質朱古力蛋糕

————————————
整體來講,去開饒宗頤文化館想休息一下,飲杯咖啡,不妨嚟呢一度~
評分:6.6/10
地址:美孚饒宗頤文化館G座地下
營業時間:9:00-18:00
#coffeeflow #饒宗頤文化館 #美孚美食 #美孚必食 #香港cafe #香港美食 #美食博客 #香港美食地圖 #香港美食推介 #hkfoody #hkfoodie #hkfoodblogger #hkfoodlover #hkfoodshare #hkfoodblog #hkfoodgram #hkfoodpic #hkfoodstagram #hkfood #🐷🐤cafe #🐷🐤美孚
午餐
凍咖啡