2019-07-20 515 瀏覽
跟姐行街行到8點多,肚子餓爆,2個女人叫左共5碟食物,真系隔離枱1男1女先叫共3碟,比較之下,我覺得我地真系幾勁 😂炒通菜唔知點解冇咩葉,全都是"關"關"關",炒得好惹味,連d蒜頭都好味,雖然食到1,2粒系辣既。竹蔗蝦竹蔗好甜,有一條要用d力咬開,但其他都好容易咬,外面包住既蝦有鲜味、彈牙,唯一5好ge,進食不太方便,要分閞食,第一口食個陣系一起食,竹蔗ge渣和咬碎左ge蝦混了一起,不知道吃下去好還是吐出來不要好。個酱帶點甜花生醬味。蝦米卷味道清淡,蝦爽口有肉感,但厭內包有我喜歡的芫茜/紫蘇葉味道的菜,但還是可吃下去的,略厭冇汁,不喜歡,所以自己用左撈檬汁黎做酱。牛肉撈檬牛肉份量多,但肉質是滑嫩,中規中矩,厭粉太少、太碎。蛋餅之前見新西遊記去左越南,好似有試到蛋餅,仲好似記得話好好味,於是都叫左黎食。食左冇咩特別,系將d蝦芽菜豬肉之類炒埋,再蓋上又薄又碎的餅,有d似潮州菜,不過人地系用薄皮包,味道屬清淡,我又系用左撈檬汁黎點。總括來話,是可以再次光臨的店!感覺好健康,每碟都菜
跟姐行街行到8點多,肚子餓爆,
2個女人叫左共5碟食物,真系

隔離枱1男1女先叫共3碟,比較之下,我覺得我地真系幾勁 😂

蝦米卷

蝦米卷

牛肉撈檬
牛肉份量多,但肉質是滑嫩,中規中矩,厭粉太少、太碎。
蛋餅

蛋餅

總括來話,是可以再次光臨的店!感覺好健康,每碟都菜
2019-07-17