2023-11-22
清新𝘔𝘰𝘯𝘥𝘢𝘺介紹番啲輕食類先😎 相信鍾意食𝘉𝘢𝘨𝘦𝘭嘅朋友仔對「𝘓𝘶𝘯𝘨𝘰」都唔陌生,而佢地都越做越旺,開左唔少分店🤤 今次黎到灣仔分店,以地鐵站計銅鑼灣站會近啲,店舖相當其他舖好似細左啲,座位圓凳肥少少都坐得無咁舒服,所以舒適度扣咗啲分🤏至於貝果三文治仍然保留水準🥯 醬汁方面亦多咗啲花款👍🏻《 𝘊𝘩𝘪𝘤𝘬𝘦𝘯 & 𝘞𝘢𝘴𝘢𝘣𝘪 𝘔𝘢𝘺𝘰𝘯𝘯𝘢𝘪𝘴𝘦 》 $56 4 / 5雞肉頗嫩,滿滿沙律菜好清新👍🏻 貝果包軟韌適中,面頭仲有芝麻粒更香口😋 醬汁芥末味有啲過輕,比蛋黃醬蓋過🤏 《 𝘗𝘢𝘴𝘵𝘳𝘢𝘮𝘪 & 𝘛𝘰𝘮 𝘠𝘶𝘮 𝘚𝘢𝘶𝘤𝘦 》 $60 4.5 / 5牛肉配冬陰醬原來咁夾!酸酸甜甜好開胃🤤 牛肉片肉質都軟熟,同埋哩款醬汁突出啲較惹味👍🏻《 𝘐𝘤𝘦 𝘋𝘳𝘪𝘱 》 $55 4 / 5冰鎮嘅口感令牛奶咖啡感覺更香滑醒神🤩色水同比例亦恰到好處👍🏻《 𝘖𝘰𝘭𝘰𝘯𝘨 𝘓𝘢𝘵𝘵𝘦 》 $55 4 / 5除左細杯左啲外都無咩好挑剔🤪 不過茶味可以再出啲仲正👍🏻整體而言除左空間細左啲坐得無咁舒服外,都係令人滿意嘅貝果𝘊𝘢𝘧𝘦😋———————————————🏠環境舒適度:💛💛💛👅舔脷回頭
至於貝果三文治仍然保留水準🥯 醬汁方面亦多咗啲花款👍🏻
《 𝘐𝘤𝘦 𝘋𝘳𝘪𝘱 》 $55 4 / 5