2023-11-09 142 瀏覽
今日慶祝朋友生日,所以book左一間一啲都唔野少既餐廳食日本鹿兒島黑毛和牛!餐廳在大廈一樓,大廈門口在後巷入面,有少少難搵。入到去,裝潢有日本武士風,好似去左日本咁!而依間餐廳主打最出名就係棉花糖壽喜燒,所以決定今日食黑毛和牛棉花糖壽喜燒啦!職員擺好個爐,就準備整棉花糖啦。和牛擺左上台後,仲有張證書,證明牛肉來自日本鹿兒島既A5黑毛和牛添!職員好細心咁幫忙整壽喜燒,仲安排時間影相打卡,十分細心!而和牛亦配上蘭王蛋,點上蛋汁一齊食, 入口即溶既和牛,配埋有棉花糖,甜甜地既壽喜燒汁,一試難忘!!仲有大蔥雞肉串燒,芝士甜薯串燒,牛舌,都會放係預熱左既爐上面一直保持住溫度,等我地都可以慢慢食住傾計,唔怕野食會凍左!炸蠔加埋蛋黃醬,亦都好夾好開胃!野飲方面我地叫左海鹽荔枝梳打同埋巨峰提子梳打,十分清新。食到咁上下其實我地都好飽啦,份量都好足夠,唯有下次先試下佢既自家雪糕啦!
餐廳在大廈一樓,大廈門口在後巷入面,有少少難搵。
入到去,裝潢有日本武士風,好似去左日本咁!

職員好細心咁幫忙整壽喜燒,仲安排時間影相打卡,十分細心!

炸蠔加埋蛋黃醬,亦都好夾好開胃!

野飲方面我地叫左海鹽荔枝梳打同埋巨峰提子梳打,十分清新。

• A5鹿兒島黑毛和牛