2022-07-15 1291 瀏覽
想試咗呢間好耐㗎喇,身邊好多朋友都食過,今日終於到我食啦🤭咁啱唐貝詩Lydia 聯乘渝味曉宇重慶老火鍋,運用左生酮飲食嘅知識同經驗, 配合渝味曉宇嘅精選食材,並特別轉用合適生酮人士嘅調味料,創出令人驚喜又健康嘅生酮火鍋菜單,就算Keep Fit嘅「酮」路人可以大快朵頤!除左多款生酮火鍋湯底外,菜單亦精挑細選多款符合生酮飲食嘅葷菜及素菜,比食客選擇,當中有渝味曉宇嘅特色,有稻田毛肚、大刀豬腰肝、鮮黃喉、鮮 鵝腸、功夫萵筍片、海帶苗、乾貢菜等。正吖😁減緊肥食都冇問題湯底揀咗鴛鴦鍋🍲一邊係生酮火鍋湯底,養生花膠雞鍋用左三黃雞加入花膠、新鮮蟲草花、杞子及鶏湯等餚製。三黃雞是指羽毛黃、 爪黃、喙黃,其肉質嫩滑,皮脆骨軟,味道鮮美。鶏湯選用老雞、鶏腳餚製 6 小時,餚至皮散膠質溶於湯中。另一邊係重慶辣大紅鍋。嘢食我哋揀咗🍴🍴🍴🍴紐西蘭精品羊肉卷(半份)潮汕手打牛筋丸(半份)美國prime牛小排(半份)黑松露墨魚滑(半份)鮮活海蟶(半份)鮮黃喉(半份)炸芋頭(半份)萵筍條(半份)海帶麵(半份)淮山條(半份)鴨血(半份)腦花(半份)仲有嘢飲,揀咗生酮特飲🍹生酮雜莓梳打🍹青檸梳打嘢食全部都好高質又新鮮,
想試咗呢間好耐㗎喇,身邊好多朋友都食過,今日終於到我食啦🤭

養生花膠雞鍋

正吖😁減緊肥食都冇問題

湯底揀咗鴛鴦鍋🍲

一邊係生酮火鍋湯底,養生花膠雞鍋

嘢食我哋揀咗🍴🍴🍴🍴
鮮黃喉
美國prime牛小排
鮮活海蟶

紐西蘭精品羊肉卷(半份)
潮汕手打牛筋丸(半份)
美國prime牛小排(半份)
黑松露墨魚滑(半份)
鮮活海蟶(半份)
鮮黃喉(半份)
炸芋頭(半份)
萵筍條(半份)
海帶麵(半份)
淮山條(半份)
鴨血(半份)
腦花(半份)

仲有嘢飲,揀咗生酮特飲
青檸梳打,生酮雜莓梳打

🍹生酮雜莓梳打
🍹青檸梳打

嘢食全部都好高質又新鮮,第一次食海帶麵,用海帶製成嘅麵條,主要係纖維,接近零卡路里,超正!比一般麵質爽脆。食咗咁多嘢真係超級滿足😙😙
海帶麵

不過生酮火鍋菜單於 2022 年 6 月 1 日至 2022 年 8 月 31 日於各分店提供,想試嘅朋友就要快啲啦。

2022-07-12
午餐