2019-12-03
我同女朋友都中意食牛肉,之前睇日本電視節目介紹吉列牛流哂口水一直好想試,所以決定上網搵到呢間評價不錯食吉列牛既餐廳-琥酌!可能位於商業大廈,食客不多,但係餐廳坐位都坐得幾舒服,非常適合慢慢一路食一路傾下計!而餐牌都有好多唔同類型既食物選擇,隨左吉列牛,仲有吉列蝦同蠔,同埋仲有幾款好有特色既創意卷物。急不及待就點左主角安格斯牛吉列!調味有包括鹽共三款提供,每一塊牛吉烈切既厚度都差不多,放上店員提供既日式小火爐,而店員都比左個建議,就係每邊燒30秒就可以食! 果然入口牛肉好腍,再帶點juice , 佢外面脆脆地而入面腍好特別!跟住我地再試下燒耐d , 牛肉味會更加濃郁,超正!跟住再點左個魚生丼定食雜錦既魚生丼,幾款既刺身都好新鮮,配上有三文魚肉既蟹籽沙律,另外成個定食會有埋個高麗菜湯,都幾好味😋差不多7成飽,意猶未盡仲想食牛,所以再點都一個炫炸牛肉串呢個牛肉串調味得好入味,甜甜地好開胃,重點係完全唔韌,肉質夠嫩!相當不錯!
急不及待就點左主角安格斯牛吉列! 調味有包括鹽共三款提供,每一塊牛吉烈切既厚度都差不多,放上店員提供既日式小火爐,而店員都比左個建議,就係每邊燒30秒就可以食! 果然入口牛肉好腍, 再帶點juice , 佢外面脆脆地而入面腍好特別!跟住我地再試下燒耐d , 牛肉味會更加濃郁,超正!
跟住再點左個魚生丼定食
雜錦既魚生丼,幾款既刺身都好新鮮, 配上有三文魚肉既蟹籽沙律,另外成個定食會有埋個高麗菜湯,都幾好味😋
差不多7成飽,意猶未盡仲想食牛,所以再點都一個炫炸牛肉串