2018-09-06 107 瀏覽
窩夫甜品其實真係見得多 但珍珠奶茶窩夫真係未見呢個窩夫真係堅係好好食‼️超級濃郁奶茶味😍 窩夫真係直接用奶茶整‼️ 唔知點解我仲覺得好似有種伯爵茶味🤣 甜度亦非常適中👍🏻 外層乾脆內層濕軟💗 厚實帶咬口的口感 完全係命中我愛的點🤤❤️🧡💛💚💙💜奶油好潤滑綿密 增加左窩夫的潤滑口感同奶茶味🤤珍珠煙韌有咬口🤤 芋圓相對遜色😟 唔夠煙韌 因爲浸左糖水 所以比較死甜🙅🏻‍♀️ 蓋過左地瓜同芋頭味 不過有樣值得欣賞既係 佢既芋圓入面真係有芋頭粒👍🏻 提拉米蘇大福就有啲小失望🙍🏻‍♀️ 皮落得太多水 搞到好痴牙😭😭😭.注意⚠️由於即叫即整的關係 需時會比較長 大家如果趕時間就自己均衡一下🕑帶有少少動L感咁上枱🤣 表層焦糖薄脆 梳芙厘好濃郁蛋味🥚 口感唔會好似 之前係葵廣 食到既咁過份空氣感 咁一patpat 一整就爛哂 唔知自己食梗乜咁🙄 呢度既日式梳芙厘同時有適當既空氣感同埋梳芙厘自身彈性的口感 中心位置仲有微微流心的效果😆 令我對日式梳芙厘改觀👍🏻.溫馨提示💗呢個係新款日式梳芙厘 要下星期先正式上市 大家如果想食 記得要打去問下有無得食先 唔好白行一趟阿☺️相比焦糖布蕾味 我更鍾意呢款😍 一見到佢 一向無少
珍珠奶茶窩夫

炙燒焦糖布蕾日式梳芙厘班戟

奧利奧芝士日式梳芙厘 + 朱古力流心

相比焦糖布蕾味 我更鍾意呢款😍 一見到佢 一向無少女心既我都即刻心心眼左💗 真心超靚 就算好似我咁零攝影技術既人影佢都影得好靚👍🏻
同焦糖布蕾相比 味道更加豐富 除左有底層梳芙厘既蛋香港人 中層仲有略帶咸味的芝士奶油💗 豐盈綿密 表層仲有大量Oreo碎😍 軟綿綿既梳芙厘配合著脆卜卜既Oreo🤤好好食‼️ 另外我地仲加左朱古力流心🤪 一切落去就爆炸咁爆啲朱古力醬出泥😍 痴線 真係超流心‼️ 好正‼️
不過因為又有芝士奶油又有朱古力流心 相對焦糖布蕾味會甜啲 易膩啲🙈
臺式鹽酥雞  +  酥炸花枝丸Q彈魚蛋  +  香焗雞中翼配蜂蜜芥末醬
臺式鹽酥雞
即叫即炸 熱辣辣🔥 肉質嫩滑🤤 咬落去仲有少少雞汁爆出泥 不過外皮略嫌唔夠脆身🤭 我個人認為偏咸左啲
酥炸花枝丸Q彈魚蛋
2款丸的味道無乜特別 正常發揮 唔會話好油 比一般既同款丸彈牙啲呢個係事實👍🏻
香焗雞中翼配蜂蜜芥末醬
雞翼本身的味道已經好足夠 所以我係無沾到醬🤣 聽聞戈日的Fulltime唔夠人 所以處理雞翼上的雞毛步驟做得遜色啲🤨 同埋L先生好不幸地食到其中一隻雞翼未熟透🤭 呢樣野扣左少少分
冬瓜檸檬茶🍋 + 愛.添芒果
藍.蝶豆花玫塊荔枝梳打
真心比呢杯野驚艷到😍 好鬼靚 咩料‼️ 顏色層次分明👍🏻 表面仲有啲花瓣碎做點綴🌸 成件事即刻勁有仙氣 🧚🏻‍♀️ 其實我一向怕怕玫瑰花的飲料🥤因爲好多時都係 #伏野 但呢杯野唔伏👍🏻 玫瑰🌹同荔枝味都好出 味道出奇地夾😆 正宗有外內在美
冬瓜檸檬茶🍋
由於L先生唔舒服的關係 佢叫左杯熱飲🙈 最平凡的飲品反而最好飲🤣 飲落除左有冬瓜甜味 仲有檸檬的酸味😍 唔會好似平時啲飲料店咁死甜 飲完好舒服☺️
愛.添芒果
無乜特別🤣 芒果椰奶既配搭好難出事 值得欣賞既係 好多芒果肉😍 而且因爲當季一啲都唔酸 超甜‼️
大福的好食排行榜
雪糕球的好食排行榜
🥇豆腐|🥈海鹽|🥉芒果|奶茶
🙇🏻‍♀️對唔住大家 我又再次顧住食 唔記得影相
豆腐味 好有豆腐味👍🏻 好多地方都只係做到淡淡豆腐味
海鹽味 粉藍色 吸精色🤣 如果海鹽味再出啲 再咸啲啲會好味啲
2018-09-02
用餐優惠