各位,又係我啦。都有一段時間都沒有寫評語啦。眼見近排有空,就繼續尋找好食處。於是繼續在食物中的沙漠區尋找好食處。不斷行不斷找,終於搵到一間啦。為什麼會找這間呢?這就是因為它的名字叫翡翠拉麵小籠包。除此之外,亦見到HSBC信用卡同佢做咗一個優惠,逢星期一至星期五,食滿250蚊就有9折,另外逢星期一至星期五,亦有低至7折起嘅2人套餐。見到咁吸引,就一賞連鎖經營店舖啦。首先翻開menu,就覺得價錢唔平,咁就一於直接食2人套餐啦。首先揀咗頭盤-涼拌海蜇。炎炎夏日,選擇它是明智選擇,既不辣,又涼又夾口。再者飯前小食就選擇了紅油抄手。Menu 上寫3隻辣椒,開頭都擔心會很辣,但食落又不差,唔辣又好味。到主菜,就選擇了糖醋青衣柳,京蔥爆牛肉。當初都怕配菜多過肉,但小菜到檯後又不是,配菜與肉各佔一半,唔太覺得呃錢。仲有味道很好。糖醋青衣柳好香,炸得恰到好處。又唔會太酸,又唔會太甜。至於京蔥爆牛肉就超正,京蔥不辣,帶點甜。牛肉很嫩滑,不老。到飯食就選擇櫻花蝦炒飯。感覺櫻花蝦很像蝦乾,但又不像蝦乾咁乾身,炒飯就一粒粒咁。口感不錯。到最後就叫了2杯豆漿,用作解渴之用。
各位,又係我啦。
都有一段時間都沒有寫評語啦。
眼見近排有空,就繼續尋找好食處。
於是繼續在食物中的沙漠區尋找好食處。
不斷行不斷找,終於搵到一間啦。
見到咁吸引,就一賞連鎖經營店舖啦。
到最後就叫了2杯豆漿,用作解渴之用。
涼拌海蜇
熱豆漿