2022-06-30
最近真係打邊爐打上癮!係旺角咁岩見到有間新野就試一試佢!個名好特別,叫沙田頭!一入去店員已經好熱情咁介紹我地我地各種湯底,係佢嘅介紹之下,我地就試咗佢限定嘅鱷魚底!本身我同男朋友對鱷魚肉都有少少卻步,但係店員拍心口保證好食,我地都決定一試!果然無令我地失望!個湯底一送上黎,直頭覺得係湯料多過湯,有超多鱷魚爪,豬骨,海底椰等等,所以個湯係超級超級鮮甜!直頭先直接飲曬全個湯底佢!店員仲建議我地鱷魚爪可以煮耐啲,塊皮煮軟咗口感會似豬皮,更加好味!食落鱷魚皮就似係比較煙靭,而鱷魚肉就係白肉,似嫩滑雞腿肉嘅口感!另外我地仲叫咗個安格斯三拼,其中個牛胸油超級特別!食落係好爽口,真係有一股牛油味,但係唔油膩!安格斯牛粒同肥牛牛味幾香,唔錯!手打丸每款有兩粒,啱曬我呢D中意樣樣試下嘅人!四寶餃粒粒都超足料,咬落啖啖肉!
個名好特別,叫沙田頭!
食落鱷魚皮就似係比較煙靭,而鱷魚肉就係白肉,似嫩滑雞腿肉嘅口感! 另外我地仲叫咗個安格斯三拼,其中個牛胸油超級特別! 食落係好爽口,真係有一股牛油味,但係唔油膩!
安格斯牛粒同肥牛牛味幾香,唔錯!
手打丸每款有兩粒,啱曬我呢D中意樣樣試下嘅人!
四寶餃粒粒都超足料,咬落啖啖肉!