2023-04-13 206 瀏覽
位於灣位汕頭街, 一家隱世漢堡包店, 一直以來都想上試吓佢地的Burge🍔 今日岩岩約左朋友係灣仔, 立即約過嚟來個漢堡包之約😂 . 門口以綠色色調為主, 分上下兩層, 裝修光潔明亮, 給人很悠閒舒適的感覺😎. 店內主打以100% 全天然安格斯牛肉做漢堡, 牛肉來自自家牧場,以酸種麵包做漢堡包, 口感比一般麵包煙韌, 連醬汁都係自家制, 非常用心😎.睇完Menu 就點左啲包🍔 . N+ Classics ($75) 🍔 有三款Sauce配搭, 按自己口味, 非常合我心意 Sauce 有原味 / 蒜蓉 / 千島醬 , 我比較喜歡帶酸, 所以選擇了千島醬,配上4安士安格斯牛肉🥩再加上蕃茄🍅洋蔥🧄酸青瓜🥒芝士🧀 口感非常豐富,牛味好濃郁,餡料好新鮮😍 . N+ Limited Truffle Burger ($100)🍔 都係用上100%全天然牛肉, 有成6安士, 份量十足,餡料以蕃茄🍅洋蔥🧄酸青瓜🥒芝士🧀 一啖咬入口,超香牛味加松露味湧出嚟😂絕對是非試不可嘅一個漢堡系列😎 . 飲品方面, 汽水仲可以無限添飲, 真係飲到你夠為止, 非常大方. 我就揀左Sparkling Lemonade,
睇完Menu 就點左啲包🍔 . N+ Classics ($75) 🍔 有三款Sauce配搭, 按自己口味, 非常合我心意 Sauce 有原味 / 蒜蓉 / 千島醬 , 我比較喜歡帶酸, 所以選擇了千島醬,配上4安士安格斯牛肉🥩再加上蕃茄🍅洋蔥🧄酸青瓜🥒芝士🧀 口感非常豐富,牛味好濃郁,餡料好新鮮😍 . N+ Limited Truffle Burger ($100)🍔 都係用上100%全天然牛肉, 有成6安士, 份量十足,餡料以蕃茄🍅洋蔥🧄酸青瓜🥒芝士🧀 一啖咬入口,超香牛味加松露味湧出嚟😂絕對是非試不可嘅一個漢堡系列😎 . 飲品方面, 汽水仲可以無限添飲, 真係飲到你夠為止, 非常大方. 我就揀左Sparkling Lemonade, 味道清新,好天然檸檬味😍😍 . 🍟粗薯條及薯角 口痕仲可以叫多少少小食, 薯條薯角佢地都同時提供, 再點上各類醬汁, 有辣椒粉/ 蜜糖芥茉/ BBQ醬,香脆可口, 薯條控記得點埋🤗🤗 . 食完之後真係覺得自己選擇正確, 以後過開灣仔, 又多個愛店🍔🍔 . 📍N+Burger 地址 : 灣仔汕頭街32號地舖
2023-04-13