2018-07-20
入了喜來登的餐飲會籍,所以特別來一試中菜 早一星期訂位一點去到差不多八成滿, 估唔到酒店平日嘅中菜廳都咁多人幫襯, 環境方面樓底比較矮,所以人多有少少嘈,但其實枱與枱之間係幾寬闊, 兩個人因為要留肚去食牛丸所以只叫了六樣點心!價錢方面因為冇影相,所以唔係好記得 ,除咗雞扎係38蚊一客,其他大約係58蚊至88蚊, 點心名可能未必正確!叉燒包/七分 ,質素唔錯但唔可以話係超好食,同出面普通酒樓 ,美心,新斗記差唔多蝦餃/八分 ,皮唔太簿唔太厚,餡料用嘅蝦真係好大隻好爽口,而且入面有筍粒味道唔錯,但講真味道其實我都係覺得富臨畀佢好少少 ,但講用料佢真係靚同埋好大隻, 但你亦都可以話大隻係佢嘅缺點!帶子腸百/八分 ,一碟有六件,每件入面都有 帶子,而且係鮮甜,唔似出面一般酒樓嘅帶子係冇味,當然佢收得呢個價錢七十幾蚊至八十幾蚊,用料要靚係當然!竹生雞扎 /七分 ,每客38蚊用盅上,有個蓋冚住以為是湯,感覺好名貴,餡料有一片好爽口嘅竹笙, 另有冬菇,魚肚, 雞件,食落一般正常好味,仲有一條好似筷子尾咁粗嘅鮑魚,但個人覺得係鮑魚食落係鹹咗少少!鮮蝦腐皮卷/七分 ,一客三件每件大約似5蚝咁粗,入面啱啱
鮮蝦腐皮卷/七分 ,一客三件每件大約似5蚝咁粗,入面啱啱好打直包住咗一隻蝦, 講真冇咩特別, 係隻蝦夠爽口!
海膽蝦春卷/八分 ,一客四件幾抵食同特別, 面頭嘅海膽算新鮮,但要快食如果唔係比熱辣辣嘅春捲 整熱咗感覺會怪怪地,都係嗰啲蝦好大好爽!
整體服務唔錯,間中有侍應幫你倒茶加水, 食物味道一般嚟講其實七點五分, 用咗會員優惠有75折埋單480蚊, 可以接受應該會同媽咪嚟多次!