2016-03-14 317 瀏覽
天氣凍凍地,又想食好味嘅中式糖水,首選一定係佳佳!佳佳搬入新鋪,由佐敦搬去佐敦,店鋪面積雖然比之前間細左少少,但感覺亦夠闊落。接近夜晚十一點,店內仍坐無虛席,果然係佳佳,無論去到邊都有一大班忠實粉絲!等左一陣,終於有兩個吉位,望望個價錢牌都沒有大變化,依然合情合理超濃薑蕃薯糖水$18 濃濃嘅薑汁糖水超級暖胃,凍凍嘅天氣飲就最適合不過!蕃薯金黃,而且大大件,每一件都好香甜,蕃薯肉好鬆化,高質素!好味!食到半碗已經覺得個身暖笠笠,甚至開始覺得熱!勁呀!合桃糊$20,另加$6三粒自家制芝麻湯圓 合桃糊磨得好幼滑,稀稀地相當易入口,而且好濃合桃味!湯圓一啖一粒,芝麻好香濃,甜度適中!呀!佳佳糖水真係好好味!而且有品質保證,每一次食都唔會覺得味道有咩大分別,會繼續支持!因為中式糖水嚟講,佢堅係首選!
天氣凍凍地,又想食好味嘅中式糖水,首選一定係佳佳

超濃薑蕃薯糖水$18
濃薑蕃薯糖水

食到半碗已經覺得個身暖笠笠,甚至開始覺得熱!勁呀!

合桃糊$20,另加$6三粒自家制芝麻湯圓
合桃糊加湯圓