2021-08-30 43 瀏覽
早幾日同朋友一樣返工收早,約埋去D2 Place睇下手作,因為5點半仲早,我地想食D野,之後夜少少再食晚餐,行過見到飯團賣相好吸引,所以一人叫左一個餐試下😋呢排我因為減肥,愛上左食菇,我叫左松露炒菇飯團,朋友就叫左明太子干貝酥飯團。我地兩個比飯團嘅飯量嚇親,飯量足而材料豐富,要一口咬哂所有餡料係好有難度,而且因為即叫即整,埋口食仲係熱辣辣!飯團用左越光米,而松露菇炒到好香同好有松露味,配埋甜甜地嘅沙律醬食,味道都幾夾!而干貝酥上配上燒過嘅明太子醬,香味撲鼻,干貝酥炸得外脆內軟,明太子醬充滿鹹香。兩個飯團都配上玉子燒同午餐肉,玉子燒滿有蛋香同嫩滑,加埋午餐肉配搭好好!另外,我地仲叫左兩個小食,分別係麻薯波波同咖哩可樂餅,麻薯波波係炸嘅蕃薯同紫薯丸子,好煙韌同實在,絕對唔係空心,而可樂餅就不過不失,個人覺得咖哩味可再重D。食左甘多野,當然要試返杯胚芽豆漿同黑芝麻豆漿,兩杯豆漿嘅外形細少而可愛,胚芽有咬口,豆味好濃,甜度岩岩好!而黑芝麻豆漿就好香黑芝麻味,聽朋友講好似飲緊芝麻糊,鐘意食黑芝麻嘅朋友不妨試下。我地都被豆漿嘅外形呃左,飲完都真係好飽,又食左大大個飯團,果晚無再食晚餐😜😜