2018-07-15
諗每日Lunch time 去邊食咩野好已經好頭痛,仲要間間都咁多人!等位最怕怕!12:45分左右,剛好見到呢間餐廳未算太多人排隊,於是揀左HANS呢間! 雖然餐廳都面積都算大,座位都好多,不過已經滿座,我倆等左10分鐘左右就有位!好肚餓! 快啲叫野食先!眼見餐廳門外已經好多人排隊啊!Lunch menu選擇唔算多,有好處嘅就係快啲講完快啲order😂同朋友仔有共識決定食廚師推介嘅S A同S B😂焗椰汁咖喱雞飯($73)配熱奶茶賣相好吸引,紅紅橙橙嘅外表!椰汁咖喱雞飯經過烤焗後,味道更加惹味,食一口,香濃可口!焗飯嘅粉底炒飯底香口!而且份量十足佈滿係整個焗飯上!真係一啖一啖飯!好食,食個口有家嘅感覺,唔會有味精嘅味道,感覺健康,又不太膩!正!朋友食呢一個咖喱牛筋飯食落去冇咁熱氣!啱晒啱啱病好既佢,唔好食得咁香口😂咁呢一樣係咁多!溫馨提示:如果想「少飯」可以同餐廳講聲!而且仲有免費「多飯」,適合大食嘅男士選擇!( 食野唔好嘥!)整體而言,個人喜歡食焗咖喱雞飯!佢比起冇焗既咖喱牛更惹味,更為香口,而椰汁味會更加濃烈!不過每日都有限定㗎,老闆話由於烤爐唔算太大可以做到焗飯既份量唔多,所以先到
同朋友仔有共識決定食廚師推介嘅S A同S B😂
焗椰汁咖喱雞飯($73)配熱奶茶
賣相好吸引,紅紅橙橙嘅外表! 椰汁咖喱雞飯經過烤焗後,味道更加惹味,食一口,香濃可口!
整體而言,個人喜歡食焗咖喱雞飯!佢比起冇焗既咖喱牛更惹味,更為香口,而椰汁味會更加濃烈!不過每日都有限定㗎,老闆話由於烤爐唔算太大可以做到焗飯既份量唔多,所以先到先得!