2017-10-11
在酒店內找到$298 兩小時川鍋邊爐放題麻辣清油鍋+苗家酸湯魚鍋今晚決定黎個酸辣對決 刺激一下自己既味蕾麻辣清油鍋 佈滿密密麻麻火紅嘅辣椒 仲有唔同嘅香料 川味特色濃厚 又香又麻 芳香撲鼻苗家酸湯魚鍋 湯底配料豐富 有時令蔬菜 啖啖肉嘅魚塊 湯底酸酸的非常開胃湯底都幾特別 有川菜特色唔同時段有唔同收費 火鍋配料需額外收費 及有加一服務費餐廳帶點懷舊氣氛 以木製傢俬及紅色作為主調 座位舒適空間寬敞放題形式 見到鍾意食嘅就點 唔使考慮咁多 好快我哋就話到一枱都係嘢食 等我介紹下我覺得較為出色的火鍋配料啦墨魚滑 雪白亮麗 晶瑩通透 面頭放滿密密麻麻嘅蟹仔 入口彈牙 鮮味十足醉雞件 清幽嘅酒香 雞件非常入味 雞肉嫩滑肥瘦適中蟹棒 係靚貨 唔會食到成口粉 一梳梳地蟹肉 完全吸收細湯底嘅味道 好吃鴨血 質感嫩滑 唔會一夾就散 亦冇血嘅腥味鵝腸 彈牙爽口 口腔充滿著非常香嘅鵝脂香味 而且清潔得非常乾淨 完全食唔到異味韮菜餃 隻隻肥美飽滿 皮薄餡靚
麻辣清油鍋+苗家酸湯魚鍋
今晚決定黎個酸辣對決 刺激一下自己既味蕾