2018-08-21
又要係尖沙咀搵食,午飯時間真係搵食艱難,行去亞士厘道睇下有咩食,見好耐冇食越南野,就試下啦,要搭𨋢上2樓,一上到去就見到餐廳門外好多人排隊,探頭入去餐廳睇睇,地方好大亦都好多張枱,但真係全場爆滿,咁睇黎應該質素有d 保證仲有時間,就拎飛等下啦,2人坐應該好快既,等左5分鐘左右就有位。即刻睇睇有咩食,都係越南特式撈檬粉,湯粉,飯咁。套餐大概$50-60連飲品,午飯來說中位價錢。今次就選左炭燒豬扒湯檬粉試試啦!豬扒同檬粉係分碟上既,豬扒已經切開左,唔會成大塊咁要自己切,面頭仲有好多蔥同炸蒜,超香口,仲要炭燒味好香,已經覺得好吸引。豬扒入口肉質好好,半肥瘦,而且冇乜骨,最岩唔鐘意食骨既人,而且燒汁醬都好味,味道都適中,唔會太咸。檬粉湯底就正常,可以自己添加小小辣椒醋增加味道,但我覺得唔加就咁清湯都好味,檬粉都好大碗,同價錢相乎啦!結算人均消費$65。可以接受
今次就選左炭燒豬扒湯檬粉試試啦!
結算人均消費$65。可以接受