2023-04-19
烤魚就係有種魅力,久唔久就會想食佢一次👅今次到訪位於尖沙咀金馬倫道嘅小魚兒Little Fish除咗主打川式烤魚🐟之外,仲有惹味雞煲、麻辣香鍋同各式各樣嘅串燒選擇🔥一入大門口已經聞到烤魚嘅香味,未食已經流晒口水🤤一般烤魚都有唔同魚類選擇,今次揀咗中價位嘅江團魚試下🔥江團魚肉質肥美,油份重,而且骨膠原豐富,相信睇到呢度唔少女士都會心心眼😛😙好味之餘又養顏😚至於烤魚口味,今次揀咗個黃金特濃蒜香豆花試下🧄有驚喜!!湯汁果然超級濃郁,蒜香味爆燈😍配以肥美滑溜嘅魚肉,鮮味即刻提升至極點!個人好鍾意爆蒜呢個口味,誠意推介俾唔食得辣嘅朋友🫶🏻烤魚配菜都唔少,包括有寬粉、豆花、萵筍等。當中豆花超級出色,口感係好似豆腐花咁綿滑,豆香味亦濃郁,好好食!配菜方面我仲追加咗土豆片,溫馨提示記得開頭就要加定,咁樣土豆片先會係最入味😍餐前小食推介薑蔥爽魚皮!魚皮新鮮爽口,麻油香亦足夠😚夾埋起薑蔥絲一齊食多咗一份清新感,味道更香口😙|黃金特濃蒜香豆花江團烤魚 $348| 薑蔥爽魚皮 $68📍 尖沙咀金馬倫道16號金馬大廈1樓🌟人均消費:$201-400🌟菜式:#goodgirltummy川菜 #goodgirltu
一般烤魚都有唔同魚類選擇,今次揀咗中價位嘅江團魚試下🔥
|黃金特濃蒜香豆花江團烤魚 $348
| 薑蔥爽魚皮 $68
📍 尖沙咀金馬倫道16號金馬大廈1樓
🌟人均消費:$201-400
🌟菜式:#goodgirltummy川菜 #goodgirltummy火鍋 #goodgirltummy雞煲
🌟地區:#goodgirltummy尖沙咀