2024-12-04
今日天氣凍到入心,路過見到龍百味啲餸菜出哂煙、香氣撲鼻,色澤又鮮艷,一望就知好好味,完全抵擋唔到誘惑,肚餓到即刻撲入去我同朋友一齊揀左5個餸!🍛🔥蒜心炒肉絲蒜心炒得又香又脆,肉絲嫩滑完全唔柴,口感超爽!咬落仲有陣陣蒜香,配白飯一流,嗰種簡單家常味,卻係最滿足嘅!🍚🧄糖醋排骨酸酸甜甜,真係食極唔膩!排骨煮得剛剛好,嫩滑之餘仲香噴噴~糖醋汁緊緊黏住排骨,每啖都甜中帶酸,食完一舊又想再嚟一舊,停唔到口!🍖🍬栗子炆雞栗子煮到入口即溶,甜甜地嘅味道完全浸入雞件,濃香撲鼻!雞肉嫩滑,夾埋醬汁簡直係一口幸福,超暖胃!🌰🍗滷水雞翼滷水味香濃到入晒骨,每隻雞翼都入晒味,皮滑肉嫩,鹹香啱啱好~一啲都唔會覺得重口味,送飯王就係呢碟!🍗🍶尖椒肉片尖椒又脆又帶啲辣,辣度啱啱好,配埋嫩滑肉片,香氣撲鼻,味道濃郁!🤤 食落juicy又醒胃,冷天食最啱!🌶️🥩每道餸都係家常味十足,食完真係暖晒胃!❤️#香港美食 #龍百味 #家常餸 #銅鑼灣美食 #送飯好幫手 #美食分享 #香港探店
蒜心炒肉絲
糖醋排骨
栗子炆雞
滷水雞翼
尖椒肉片
每道餸都係家常味十足,食完真係暖晒胃!❤️