2012-02-12 38 瀏覽
因為唔知咩叫香妃卷,所以特地去佐試英文名叫chinese pizza, 我覺得似chinese crepe多d 即叫即製, 見到 師傅放上唔同嘅材料, 例如大量葱花、芝麻、菜甫(我地唔好芫茜叫佢走佐!) , 落埋甜醬, 摺埋就上枱, 未食已經好想食果然好好味, 芝麻蔥花好香,材料同d 甜醬好夾!!!個"chinese crepe" 又薄又脆,正呀!之後仲食埋薑汁撞奶同紅豆雙皮奶。呢個就失色好多啦佢地竟然在fridge到拿了一個package好似超市jelly的兩個小小的薑汁撞奶出來,然後再在我們面前撕開個蓋我們完全o佐咀....不過後來個老闆問我們意見, 我地先知原來唔係出面買回來的, 係佢地工場弄的= =不過味道普通, 奶味唔濃,薑汁撞奶的薑汁又唔夠, 紅豆雙皮奶的紅豆太硬...份量都真係太小啦(真係好似超市jelly的size, 可想而知的小)
因為唔知咩叫香妃卷,所以特地去佐試

香妃卷
之後仲食埋薑汁撞奶同紅豆雙皮奶。
呢個就失色好多啦

我們完全o佐咀....
慶祝紀念
情人節