2021-12-13
今日專登同朋友黎到上環試下哩間餐廳既CBD下午茶🫖店舖設計走自然風,四周有啲綠色植物,一入店舖已經聞到令人舒緩既香薰味,旁邊有一排貨架放滿唔同類型既香薰、香薰機、香薰口罩貼等產品。店舖仲提供唔同既花環比客人打卡📸️✨仙子樂園 x CBD 下午茶 每位$298🔮餐前會有抽卡小遊戲,先抽一張magic card,之後香薰師會比我地係金、木、水、火、土五種精油中揀選自己鍾意既味道,滴落之前既magic card上面,而magic card係可以帶走既。下午茶最特別嘅地方就係喺食物同茶入面加入左CBD大麻二酚,可以幫助我地放鬆心情同改善睡眠質素💕🌸水果乳酪天使杯入面有朵威化餅整成既玫瑰花🌹原味乳酪味道醇厚,配上唔同既果仁、乾果同燕麥片,口感豐富,健康又好味。🌸蝴蝶飛舞杯杯入面有迷你法式三文治同瑪德琳蛋糕,三文治細細粒,都幾香脆,而貝殼狀既蛋糕充滿牛油香,造型靚靚既蝴蝶威化餅亦可以食用🦋🌸法國 CBD 朱古力蛋糕朱古力蛋糕濃郁,而且甜度適中,層面加上開心果碎,重點係仲加上CBD,非常特別。🌸新豬肉牛角包新豬肉係素食,其實食落去感覺同真豬肉分別唔大,但係又會健康啲,而牛角包亦夠酥脆。🌸英式鬆餅配玫瑰
✨仙子樂園 x CBD 下午茶 每位$298
🌸水果乳酪天使杯
🌸蝴蝶飛舞杯
杯入面有迷你法式三文治同瑪德琳蛋糕,
🌸法國 CBD 朱古力蛋糕
🌸新豬肉牛角包
🌸英式鬆餅配玫瑰醬
英式鬆餅唔係軟身個種,入口酥脆,而玫瑰醬充滿玫瑰清香。
🍵雲雨香茶(CBD 有機菠蘿椰子茶)
係椰子茶滴入CBD,茶上面再放上棉花糖雲,熱茶既蒸汽令棉花糖融化,落入茶中,所以叫雲雨香茶,茶味香醇,入口微甜。
整體黎講,餐廳無論係環境定食物都令人覺得好放鬆同舒適,真係幾適合繁忙既香港人,亦係一個非常特別既體驗。