2010-06-01 5 瀏覽
是晚因為同女友攪結婚事宜, 所以再次去左中環, 想起好久沒吃既札幌, 就再次幫襯之前每次都係食普通醬油拉麵, 今次決定豪一豪, 食極上醬油拉麵, 侍應已經提醒我地, 極上係會比較咸, 來到之後果然係咸過普通醬油拉麵, 不合香港人口味, 提議各位還是吃普通的吧撇開咸湯, 拉麵還是保持水準, 頗彈牙, 配菜更係多到食極都有, 荀絲, 蔥, 粟米, 海帶都好足料, 叉燒肥瘦適中, 不計價錢應該是我在香港食過最好的拉麵了雖然大部份人黎都係食拉麵, 不過呢度既鰻魚飯都係非常好味, 雖然賣$100, 但真是物有所值飯上鋪左唔少蛋絲, 蛋絲上再有兩大舊鰻魚, 鰻魚雖然有少少骨, 但真是好肥美, 還記得在日本, 導遊話靚既鰻魚, 係中間用筷子一夾起, 兩邊是會自然斷開的, 呢度就做到了曾經食過$200一客既鰻魚定食, 如果呢度兩大片只賣$100, 絕對是物有所值, 不過如果可以多d鰻魚汁會更好 鰻魚飯奉送麵豉湯同漬物, 兩者都是普通貨色札幌名氣絕對不用懷疑, 檯椅廚房都很日式, 我就曾經係呢度見過周慧敏仲合照埋添 喜歡吃拉麵既朋友一定要黎試下, 喜歡吃鰻魚飯既朋友更加不容錯過呢

鰻魚飯奉送麵豉湯同漬物, 兩者都是普通貨色

極上醬油拉麵, 不極上的比較好
鰻魚飯
鰻魚一夾就斷開