2017-12-26
其實我本人不太食得辣,但友人極力推薦,就同佢一齊黎試,果然有大驚喜!!呢度既menu已經好好笑好引人入勝,全部菜色都改左名!!冰鎮秋葵平時我已經好鍾意食秋葵(小食嗰隻脆卜卜),見到呢度有冰鎮秋葵就即刻叫左做前菜,食落又脆口又涼爽,加埋醬汁好醒胃!麻辣豬耳店舖侍應好貼心,知道我不太食得辣,就介紹咗一個小辣嘅豬耳俾我哋食,呢個同其他連鎖店嘅豬耳好唔同,唔會太辣但亦有麻味,爽口得黎又唔會過腍,份量多,抵食!小龍蝦泡飯呢度嘅招牌菜其實係小龍蝦,但由於我嫌剝殼麻煩,就叫左一個小龍蝦泡飯。呢個飯最特別之處係用咗兩種米,一種係普通泡飯,一種係炒香左嘅脆米,店舖侍應一路介紹一路將脆米到入去,趁熱食有兩種唔同層次;加上特別淆製嘅小龍蝦湯底,食落好新鮮好暖胃!一口豚肉店舖侍應亦介紹咗呢一個一口豚肉,個size的的式式,加上四季豆,配以酸酸甜甜嘅醬汁,一啲都唔漏!酸菜魚呢一個係友人話係要必嗌,果然真係好好味!首先因爲呢道菜唔太辣,岩哂我胃口。個湯酸得黎唔會太辣,辣得黎又有麻味,酸菜煲到入哂味,魚既份量好多,好新鮮,配飯一流!!仲有好多野未叫,呢間店一定係encore之選!
呢度既menu已經好好笑好引人入勝,全部菜色都改左名!!
冰鎮秋葵
麻辣豬耳
小龍蝦泡飯
一口豚肉
酸菜魚
仲有好多野未叫,呢間店一定係encore之選!