2021-12-05
𝑳𝒊𝒕𝒕𝒍𝒆 𝑩𝒂𝒐 @littlebaohk 開咗咁耐我一直都無食過,今次拉埋 @twintwin.food 一齊去試吓🤪餐牌上嘅食物睇落都幾創新,配搭都係啲平時唔會有機會見到😍會想再𝗲𝗻𝗰𝗼𝗿𝗲試吓其他野~✌︎︎ 𝐇𝐚𝐩𝐩𝐲 𝐁𝐚𝐨 𝐌𝐞𝐚𝐥 𝐅𝐨𝐫 𝐓𝐰𝐨 $𝟐𝟔𝟗/𝐩𝐩 ✌︎︎簡單啲來講呢個就係𝘁𝗮𝘀𝘁𝗶𝗻𝗴 𝗺𝗲𝗻𝘂,咩都有啲🥳二人的話會有:四款小食,兩個包,同兩款甜品包,都真係食得幾飽,𝘄𝗼𝗿𝘁𝗵!!!𝐒𝐇𝐀𝐑𝐄𝐒ღ 𝐓𝐫𝐮𝐟𝐟𝐥𝐞 𝐅𝐫𝐢𝐞𝐬咁多款小食之中呢款印象比較深刻,份量較多,感覺上抵啲🤪𝘁𝗿𝘂𝗳𝗳𝗹𝗲味都幾香,再加埋小黃瓜同蘑菇呢個配搭都幾特別,幾開胃~╰┈➤ 𝘁𝗮𝘀𝘁𝗲: 𝟳.𝟴/𝟭𝟬 𝗿𝗲𝗰𝗼𝗺𝗺𝗲𝗻𝗱: 𝟴/𝟭𝟬ღ 𝐒𝐡𝐨𝐫𝐭 𝐑𝐢𝐛 𝐏𝐚𝐧-𝐅𝐫𝐢𝐞𝐝 𝐃𝐮𝐦𝐩𝐥𝐢𝐧𝐠𝐬牛肋骨餃子配芹菜頭沙律,對呢道菜印象唔太深刻,無咩大驚喜🤪╰┈➤ 𝘁𝗮𝘀𝘁𝗲: 𝟳/𝟭𝟬 𝗿𝗲𝗰𝗼𝗺𝗺𝗲𝗻𝗱: 𝟲.𝟱/𝟭𝟬ღ 𝐂𝐡𝐢𝐜𝐤𝐞𝐧 𝐏𝐨𝐩𝐩𝐞𝐫𝐬 • 𝐒𝐳𝐞𝐜𝐡𝐮𝐚𝐧有原味同四川辣味揀,四川辣味都唔會太辣,幾惹味~外層香脆,雞翼嫩滑👍🏻╰┈➤ 𝘁𝗮𝘀𝘁𝗲: 𝟳.𝟴/𝟭𝟬 𝗿𝗲𝗰𝗼𝗺𝗺
簡單啲來講呢個就係𝘁𝗮𝘀𝘁𝗶𝗻𝗴 𝗺𝗲𝗻𝘂,咩都有啲🥳
𝐒𝐇𝐀𝐑𝐄𝐒
ღ 𝐓𝐫𝐮𝐟𝐟𝐥𝐞 𝐅𝐫𝐢𝐞𝐬
牛肋骨餃子配芹菜頭沙律,對呢道菜印象唔太深刻,無咩大驚喜🤪
ღ 𝐂𝐡𝐢𝐜𝐤𝐞𝐧 𝐏𝐨𝐩𝐩𝐞𝐫𝐬 • 𝐒𝐳𝐞𝐜𝐡𝐮𝐚𝐧
╰┈➤ 𝘁𝗮𝘀𝘁𝗲: 𝟳.𝟴/𝟭𝟬 𝗿𝗲𝗰𝗼𝗺𝗺𝗲𝗻𝗱: 𝟳.𝟱/𝟭𝟬
ღ 𝐒𝐞𝐚𝐰𝐞𝐞𝐝 𝐏𝐨𝐩𝐩𝐞𝐫𝐬
手打墨魚丸爽口彈牙,外層鋪滿紫菜脆脆,再點埋黑蒜醬汁,幾惹味🥳
𝐁𝐀𝐎𝐒
ღ 𝐒𝐞𝐚𝐬𝐨𝐧𝐚𝐥 𝐁𝐚𝐨 • 𝐋𝐁 𝐁𝐞𝐞𝐟 𝐁𝐚𝐨 +$𝟐𝟎
見到呢個美式牛肉包都覺得好吸引🤩整體餡料同平時嘅𝗯𝘂𝗿𝗴𝗲𝗿冇咩大分別,𝗽𝗮𝘁𝘁𝘆牛味香又𝗷𝘂𝗶𝗰𝘆,特別嘅位係用咗洋蔥木魚沙律醬,有少少日式風味嘅感覺,有解膩嘅作用XD
╰┈➤ 𝘁𝗮𝘀𝘁𝗲: 𝟴/𝟭𝟬 𝗿𝗲𝗰𝗼𝗺𝗺𝗲𝗻𝗱: 𝟴/𝟭𝟬
ღ 𝐏𝐨𝐫𝐤 𝐁𝐞𝐥𝐥𝐲 𝐁𝐚𝐨
呢個招牌菜必點吧!有兩塊五花腩,油光十足😻 好厚肉,食入口夠曬淋!芝麻同海鮮醬汁酸酸甜甜,幾開胃!
╰┈➤ 𝘁𝗮𝘀𝘁𝗲: 𝟳.𝟴/𝟭𝟬 𝗿𝗲𝗰𝗼𝗺𝗺𝗲𝗻𝗱: 𝟳.𝟴/𝟭𝟬
𝐒𝐖𝐄𝐄𝐓 𝐄𝐍𝐃𝐈𝐍𝐆𝐒
ღ 𝐒𝐚𝐥𝐭𝐞𝐝 𝐈𝐜𝐞-𝐂𝐫𝐞𝐚𝐦 𝐂𝐚𝐫𝐚𝐦𝐞𝐥 𝐒𝐚𝐮𝐜𝐞 𝐁𝐚𝐨
ღ 𝐆𝐫𝐞𝐞𝐧 𝐓𝐞𝐚 𝐈𝐜𝐞-𝐂𝐫𝐞𝐚𝐦 𝐁𝐚𝐨
ღ 𝐒𝐞𝐚𝐬𝐨𝐧𝐚𝐥 𝐈𝐜𝐞-𝐂𝐫𝐞𝐚𝐦 𝐁𝐚𝐨 +$𝟏𝟎
本身二人餐就只有兩個甜品,但當日慶祝生日,店員好好送多咗個俾我哋食🤪
甜品包用上炸饅頭,好香脆,同雪糕一凍一熱好正!但唔好𝗲𝘅𝗽𝗲𝗰𝘁可以兩個人𝘀𝗵𝗮𝗿𝗲食,會食到好混亂🤣
╰┈➤ 𝘁𝗮𝘀𝘁𝗲: 𝟳.𝟲/𝟭𝟬 𝗿𝗲𝗰𝗼𝗺𝗺𝗲𝗻𝗱: 𝟳.𝟱/𝟭𝟬
𝗟𝗶𝘁𝘁𝗹𝗲 𝗕𝗮𝗼
✵ 𝒍𝒐𝒄𝒂𝒕𝒊𝒐𝒏 • 𝒆𝒏𝒗𝒊𝒓𝒐𝒏𝒎𝒆𝒏𝒕 𝟳.𝟲/𝟭𝟬
╰┈➤ 📍#BELLYwongs_causeway
✵ 𝒄𝒖𝒊𝒔𝒊𝒏𝒆 • 𝒇𝒐𝒐𝒅 𝟳.𝟴/𝟭𝟬
╰┈➤ #BELLYwongs_western #BELLYwongs_burgers
✵ 𝒑𝒓𝒊𝒄𝒆 𝒓𝒂𝒏𝒈𝒆 • 𝒂𝒇𝒇𝒐𝒓𝒅𝒂𝒃𝒊𝒍𝒊𝒕𝒚 𝟳.𝟮/𝟭𝟬
╰┈➤ #BELLYwongs_midprice • $𝟯𝟬𝟬/𝗽𝗽
✵ 𝒔𝒆𝒓𝒗𝒊𝒄𝒆 𝟴/𝟭𝟬
✵ 𝒓𝒆𝒗𝒊𝒔𝒊𝒕 ᴍᴀʏʙᴇ