2020-09-26
之前係google搵有咩黃店係cafe又有桌遊玩,結果就search到呢間,位置明明好近mtr同巴士站,但係就好難搵到間大廈既入口,要轉入條巷仔先搵到。一入門口左邊就係有唔同類型既board game,甚至連麻雀都有(不過係迷你版既🤣),對比其他有桌遊既cafe,都算係最多野玩。個日淨係得兩枱客(計埋我地4個人+另下一枱又係4個人),真心覺得呢間cafe唔應該只係得咁少人去😭。好啦講返正題!價錢對我地黎講算貴(咁岩4個都係學生🤣),但真心對得起食物質素!每個人最低消費係一個餐(主菜+包一款價值52蚊既飲品)咁個日我地總共叫左一個pizza,兩碟意粉同一個牛肉漢堡扒,意粉都算大碟,4個女仔唔大食既真係可以食到好飽。個陣好記得叫左有三文魚既意粉,我自己係唔食三文魚既,甚至覺得三文魚好難食,但呢一間三文魚一d都唔腥,仲克服左自己願意去食,對我黎講真係好大既加分黎🤤。順帶一提,個到既員工就只有老闆娘一個,所有野都係自己一腳踢,所以傳菜速好度係慢d。親切又幾好笑容🤣🤣🤣,我地3個mean緊其中一個fd個陣個老闆娘聽到都笑左出聲哈哈。btw呢間cafe值得更加多人去,不妨去幫襯下🐒btw 香港人加
好啦講返正題!價錢對我地黎講算貴(咁岩4個都係學生🤣),但真心對得起食物質素!每個人最低消費係一個餐(主菜+包一款價值52蚊既飲品)咁個日我地總共叫左一個pizza,兩碟意粉同一個牛肉漢堡扒,意粉都算大碟,4個女仔唔大食既真係可以食到好飽。個陣好記得叫左有三文魚既意粉,我自己係唔食三文魚既,甚至覺得三文魚好難食,但呢一間三文魚一d都唔腥,仲克服左自己願意去食,對我黎講真係好大既加分黎🤤。順帶一提,個到既員工就只有老闆娘一個,所有野都係自己一腳踢,所以傳菜速好度係慢d。親切又幾好笑容🤣🤣🤣,我地3個mean緊其中一個fd個陣個老闆娘聽到都笑左出聲哈哈。btw呢間cafe值得更加多人去,不妨去幫襯下🐒btw 香港人加油!!🖐☝