2019-12-29
香港人有幾鍾意食日本野,等我證明俾你睇啦😆😆 同唔食刺生嘅朋友去食日本野,叫一盆 #極上七品刺身 俾自己嘆是常識吧!#極上七品刺身有齊晒我鍾意食嘅七種刺生,三文魚、油甘魚、牡丹蝦、活赤貝、帆立貝、海膽、八爪魚! 當中帆立貝以檸檬拌碟較出眾,帶出帆立貝嘅鮮甜味,而油甘魚好大嚿,食左兩嚿已經有啲飽肚😌#石燒吉列霜降牛小扒定呢個set有麵豉湯、沙律、溏心蛋,吉列牛外脆內軟,放上石板燒幾分鐘就食得,再沾一些燒肉汁提升肉味層次,正👍🏻#炭燒茄子一根茄子去了皮再燒,軟綿綿很多汁,可以沾些醬汁增加味道豐富感。#厚燒鰻魚玉子厚厚嘅玉子中間裹著鰻魚,面頭鋪了些蟹子,夾一口玉子點一點松露,造就出別有一番風味的厚燒玉子。#蟹子壽司朋友玩野,唔食生野但零零捨捨點左蟹子壽司🍣😂😂😂#薄荷特調很喜歡薄荷嘅我當然要叫薄荷特調,千層塔味亦很重,喜愛這配搭👍🏻 另一杯是 #雜果賓治 🤔#焦糖燉蛋極力推薦👍🏻👍🏻👍🏻 厚厚嘅蕉糖,要很大力敲才敲碎,燉蛋密度好高,有點似幕絲,食落很滿足😋#梳乎厘班戟配雪糕即叫即焗,很鬆軟嘅梳乎厘 ,入口即融👄 搽茶雪糕略嫌雪得太硬,咬不開,但綠茶味十分濃🍵餐廳以日式和風設計,坐位大唔逼夾,
#極上七品刺身
#石燒吉列霜降牛小扒定
#炭燒茄子
#厚燒鰻魚玉子
#蟹子壽司
朋友玩野,唔食生野但零零捨捨點左蟹子壽司🍣😂😂😂
#薄荷特調
#焦糖燉蛋
#梳乎厘班戟配雪糕
餐廳以日式和風設計,坐位大唔逼夾,坐得舒服有氣氛,好適合一大班朋友來聚餐🍶