2023-10-11
小編食過好多網紅打卡餐廳,但基本上每次都大失所望,單呢一間網紅蛋撻Hashtag。拿破崙焦糖撻經常賣斷市,有一次路過佢哋銅鑼灣分店食過之後一試難忘😋
Hashtag B 為香港人,打造的烘焙品牌,以新派概念為方向,每天手工製作👍-
滿分推薦: 拿破崙焦糖千層撻 💰18
🔟鮮黃色嘅蛋漿被多層厚嘅拿破崙酥皮包住,好似酥皮嘅焦糖布甸。層次分明,有鬆脆同埋爽口嘅感覺。反正成個蛋撻都散發濃郁嘅香氣。-
-還有其他風味濃厚的包點,重點推介當中幾款包括
1) 和風蟹柳棒丹麥酥 💰28:當日小編最愛❤️
3) 歐陸煙肉丹麥酥💰28: 如果你哋可以等到佢哋新鮮出爐後,一嘢咬落去真係令人一試難忘。內裏居然有蕃茄乾和豐富煙肉粒!-📍尖沙咀: 九龍尖沙咀加拿芬道49號夏蕙樓地下C舖(厚福街
- 滿分推薦: 拿破崙焦糖千層撻 💰18 🔟
- 滿分推薦: 拖肥鮮雲呢拿泡芙 💰21 & 士多啤梨鮮雲呢拿泡芙💰24🔟 近日全新推出「鮮雲呢拿士多啤梨泡芙」,每日手打新鮮的雲呢拿忌廉配上自家製士多啤梨果醬或者拖肥醬,泡芙外層酥皮香脆而餡料味道濃郁綿滑,小編真心覺得會變成另外一個大熱餐品 -
還有其他風味濃厚的包點,重點推介當中幾款包括 1) 和風蟹柳棒丹麥酥 💰28:當日小編最愛❤️ 2) 韓式部隊丹麥酥💰28: 入邊有粒粒午餐肉,韓式泡菜和韓式辣醬,好特別味道! 3) 歐陸煙肉丹麥酥💰28: 如果你哋可以等到佢哋新鮮出爐後,一嘢咬落去真係令人一試難忘。內裏居然有蕃茄乾和豐富煙肉粒!
📍尖沙咀: 九龍尖沙咀加拿芬道49號夏蕙樓地下C舖(厚福街交界) (港鐵尖沙咀/尖東站 B2 出口, 步行約3分鐘) 📍銅鑼灣: 銅鑼灣利園山道73號寶榮大廈地下F號舖(港鐵銅鑼灣站 F2 出口, 步行約4分鐘)