2016-09-24
喺樓下經過好多次,成日見佢派傳單,但係冇乜留意呢間係食啲乜嘢,今日有個朋友就話想試吓,睇到張傳單叫做火星料理,個名又幾特別喎,原來就係食韓國嘢,選擇都有好多款,有成3.40款可以俾你揀。上面嘅裝修設計簡約,大概有4.50個座位左右,一坐到落去店員就已經攞啲錢菜小食比我地,一個人會有兩碟,我地五個人就總共有10碟,睇嚟都幾多,又靚又好食咁樣,不過如果想添加嘅,宜家就唔可以啦。我就叫左個婆婆牛肉大醬湯配白飯,個湯入面嘅配料有洋蔥,有豆腐,有魷魚等等,飲落去有啲似日式面豉湯嘅味道,但係佢嘅味道比拒更加住家,再加埋有少少海鮮,煮出嚟嘅湯味道幾好,陪埋一碗白飯,夠唒。另一個叫咗招牌炆牛肋骨飯,呢個飯係我推介嘅食物,一份大概有三夠大嘅牛肋骨,有一個紅蘿蔔,同埋一個薯仔。佢嘅質料味道好住家嘅感覺,有少少似自己屋企嘅薯仔炆雞翼,呢度就再加左啲韓式嘅元素,味道偏甜,但係我中意嘅口味。其他朋友就叫左韓式拌飯,辣醬豬肉炒粉絲同埋韓式炸醬麵配紫菜飯卷,份量都幾大,拒地話除咗個韓式炸醬麵味道唔算太好之外,其他味道都唔錯,而且價錢都算合理,下次再可以過嚟試吓其他嘢。
上面嘅裝修設計簡約,大概有4.50個座位左右,一坐到落去店員就已經攞啲錢菜小食比我地,一個人會有兩碟,我地五個人就總共有10碟,睇嚟都幾多,又靚又好食咁樣,不過如果想添加嘅,宜家就唔可以啦。 我就叫左個婆婆牛肉大醬湯配白飯,個湯入面嘅配料有洋蔥,有豆腐,有魷魚等等,飲落去有啲似日式面豉湯嘅味道,但係佢嘅味道比拒更加住家,再加埋有少少海鮮,煮出嚟嘅湯味道幾好,陪埋一碗白飯,夠唒。 另一個叫咗招牌炆牛肋骨飯,呢個飯係我推介嘅食物,一份大概有三夠大嘅牛肋骨,有一個紅蘿蔔,同埋一個薯仔。佢嘅質料味道好住家嘅感覺,有少少似自己屋企嘅薯仔炆雞翼,呢度就再加左啲韓式嘅元素,味道偏甜,但係我中意嘅口味。 其他朋友就叫左韓式拌飯,辣醬豬肉炒粉絲同埋韓式炸醬麵配紫菜飯卷,份量都幾大,拒地話除咗個韓式炸醬麵味道唔算太好之外,其他味道都唔錯,而且價錢都算合理,下次再可以過嚟試吓其他嘢。